lördag 18 juli 2015

Vecka 28, Semester och körtelfeberVecka 28
Jag gick upp tidigt och ringde hälsocentralen, de ville absolut titta på Emelie som fick en tid på förmiddagen. Vi gick upp och gjorde oss klara men hoppade över frukosten, Emelie hade nu fått svårt att svälja och mådde inte alls bra, men hon hade inte feber enligt vår termometer.

Väl hos läkaren så tittade hon underligt på Emelie och ställde några frågor och sa att hon ser ut som att hon skulle ha körtelfeber, de skulle ändå bara ta prover för halsfluss. Hon sa att vi får komma tillbaka en annan dag och ta ett mononukleosprov (prov på körtelfeber), då blev jag lite sur och sa att det får ni ta med en gång eftersom vi redan var där. De tog provet och såklart vilket jag förstod var det positivt. Hon hade också feber där. Läkaren förklarade hela förloppet för Emelie och att vi skulle få komma tillbaka och ta leverprover.
Mononukleosprov
Väl hemma gick Emelie och lade sig och sov, hon var så trött och bara ville sova. Tråkigt att hon fick körtelfeber men bra att det ändå hände på sommarlovet eftersom man ska ta det lugnt i 8 veckor. Tur att vi bestämt oss för att vara hemma denna sommar eftersom det kommer att vara jobbigt för Emelie i flera veckor. Emelie och jag tittade på film och var inne.

Melwin var ute med Daniel och höll honom sällskap...hahahaha. Fanny var hemma hos oss en stund. Vi var uppe länge på kvällen.
Tisdagen var Daniel uppe tidigt och jobbade med altanen, inte så mycket kvar nu. Emelie har legat i sängen hela dagen och tittat på film och sovit om vart annat. Idag hade hon feber och fruktansvärt ont att svälja, den enda medicinen hon fick från läkaren var Xylocain att gurgla och svälja och det fick hon göra men tyckte inte att det hjälpte.
Bildresultat för Xylocain
Xylocaingel
Melwin och jag var i lekparken med Jenny, Adam och Oscar på eftermiddagen, det var jättetrevligt och skönt att Melwin fick göra av med lite energi. Mormor var här en stund på kvällen. Vi tittade på tv på kvällen.

Onsdag sov Melwin, Emelie och jag länge på morgonen och åt frukost sent. Emelie har även denna dag varit riktigt dålig och bara sovit och kollat på film. Daniel jobbade lite med altanen. Familjen Elmerfjord kom hit och fikade, jättetrevligt som vanligt. Alvin stannade kvar och lekte en stund med Melwin, killarna badade också. På kvällen kom mor och far hit och jag klippte pappa då. 

Torsdag åt vi frukost på altanen efter vår sovmorgon. Daniel höll på med det sista på altanen. 
Bildresultat för lego
Fanny kom hit och vi byggde lego med Melwin. Fanny och jag tröttnade snabbare än vad Melwin gjorde, vi byggde hus och bilar och han lekte med det. Det kallar jag ett bra samarbete...hahaha. Filippa kom hit och hälsade på Emelie med massor av gott att äta, de tittade på film innan hon åkte hem. Emelie hade fortfarande feber, ont i halsen och väldigt trött. På kvällen tittade vi på film. 

Fredag tog vi det lugnt på morgonen, när vi ätit och slappat på altanen så städade jag lite. Emelie låg i sängen hela dagen. Fanny, Robin och Victor var här en stund på kvällen. Mathias och Linda kom hit och grillade med oss på kvällen. Efter det gick vi ner på vis och gick ett varv. Vi satte oss på Sahara på kvällen och hade det trevligt. Fanny sov hos oss och Robin kom till Fanny senare på natten. 
Lördagen blev det lång sovmorgon för alla av oss. Mannen i familjen var sliten efter gårdagen och åt inget utan var bara törstig...hahaha man bestämmer ju dagen innan hur man vill må dagen efter. Det finns flera anledningar till att jag aldrig dricker alkohol men detta är i alla fall en av de. Vi har suttit på altanen och spelat spel och ätit godis ur vår fina skål vi fick av Linda och Mathias. Emelie var med Filippa på vis en stund. När hon kom hem var hon jättetrött. Söndagen gjorde vi inget speciellt utan bara tog det lugnt och njöt av vädret och ledigheten. 

Inga kommentarer: