lördag 8 januari 2011

Trettondagshelgen 8/1-2011

Vi har tagit det väldigt lungt hela trettondagshelgen, vi har mest suttit framför tv och busat med en busig liten lillebror. Jag har faktiskt hunnit med att tvätta lite. Daniel jobbade trettondagsafton på dagen men var hemma på kvällen. Vi tittade på Götakanal 2 och 3 som gick på tv på kvällen. Mor och far var här och fikade på trettondagen. På trettondagen bestämde vi oss för att åka till Linköping. Vi skulle shoppa lite hyllor till tjejernas rum och en jättehäftig nattlampa åt Melwin. Vi skulle också passa på att hälsa på syrran och hennes familj i Mantorp. Här är bilder på det vi shoppade:
Fannys Hylla
Melwin var ju tvungen att hjälpa pappa att bygga ihop det, men dessvärre var ju att han mest var i vägen...

Emelies Hylla

Melwins Nattlampa Nyckelpiga

Denna nattlampa slåss vi om hemma kan jag tala om, den är supermysig. När man sätter på den så kan man välja på tre färger röd, blå eller grön. När det är alldeles mörkt i rummet och om man tittar i taket så ser man en stjärnhimmel och en måne som lyser i vilken färg man nu valt. Den visar olika stjärnbilder bla stora och lilla björnen mm. Den stänger av sig själv efter 45 minuter. Det är en nyckelpiga gosedjur med ett hårt skal på ryggen. Den är köpt på Babyproffsen Sagoland i Linköping för 349 kr. Vi fick tipset av min syster som köpt en nattlampa sköldpadda med samma funktioner till deras son Ellioth.

Vi mötte ju upp Syrran, Magnus och Ellioth på IKEA. Vi stannade kvar hos dem över natten. Kvällen bjöd på lek och gos med små bebisar, Wiispel, tv-tittande, snack och fredagsmys. Alltid trevligt att vara hos dem. Vi bestämde dock att åka hem tidigt idag för att vi skulle kunna montera upp tjejernas hyllor och så ville tjejerna hem till deras kompisar. Vi var ju dessutom bortbjudna på fika hos Bästaste familjen Elmerfjord. Alvin fick vattkoppor för tre dagar sedan och vi vill ju att Melwin ska få det innan jag börjar jobba och när han är liten för att slippa bli så sjuk när han är större. Vi var där och Alvin pussade och kramade Melwin som vi bad honom att göra. Alvin tyckte nog att vi var konstiga som sa att han skulle kramas och pussas med andra barn när han var sjuk, men hur ska man förklara det för en snart 3 åring...Hoppas bara att han får vattkoppor nu!

Inga kommentarer: