fredag 26 december 2014

Vecka 49-51

Vecka 49
Den här veckan invigde Melwin och jag med förkylning, hosta och ögoninflammation. Melwin var hemma med mamma när Daniel jobbade några dagar. Jag jobbade även att det var lite tufft efter många veckor med hosta och att man känner sig sliten. Filippa bodde hos oss några dagar medan hennes mamma är iväg, kul att hon ville det. Fanny var hos oss lite på kvällarna eftersom Robin jobbade natt.
På onsdagen var jag på VC och tog prover vilket några dagar senare påvisade bakterier i luftrören. Jag tog mig i kragen och var hemma från jobbet från fredag till torsdag vecka 50. Jag och Melwin låg i soffan framför tvn hela dagarna och kurerade oss ordentligt. Fanny blev sjuk i mitten av veckan med ont i hals, hosta och förkylning.
Emelie blev dålig med halsont och förkylning på lördagen. På lördagskvällen var det träff med gänget men jag var dålig och Melwin ville vara hemma med mig så vi valde att vara hemma, Daniel gick själv. Det var glöggtema som gällde. Daniel kom hem skaplig tid. Söndagen var Melwin på kalas hos Sixten.

Vecka 50
Jag var hemma till och med onsdag och bara tog det lugnt i soffan, det är så jobbigt när man inte får sova på natten på grund av hosta. Melwin som hade varit hemma i två veckor var på dagis, det tyckte han var jättekul som varit hemma och hunnit bli rastlös. Emelie var hemma från skolan då hon hade blivit sjuk i helgen med halsont, hosta och förkylning. Daniel jobbade. Mamma hjälpte mig att hämta Melwin på dagis, hon stannade en stund också. På eftermiddag på onsdagen var vi först på VC med Emelies för att titta i hennes öron, det såg bara bra ut. Sedan var vi med Melwin när han klippte sig hos frissan innan jul. Han var så duktig och blev så glad. Han blev en helt ny pojke.


Före och efter klippning

Torsdagen var jag och jobbade igen och jag kände mig mycket bättre än på länge, så det där med att vila när man inte är pigg är nog bra. Emelie fortsatte att vara hemma hela veckan. På torsdagen var det Lucia på dagis ute, det var kallt men så mysigt. Fanny och Robin var med och tittade och de tyckte Melwin var kul. Det blev fika efteråt.

På fredagen jobbade jag över några timmar. Mamma hämtade Melwin från dagis. När jag kom hem åkte vi och handlade och sedan lagade vi mat. Fanny var hos oss och åt mat. På kvällen tittade vi på film och hade fredagsmys. Lördag och söndag köpte vi julklapparna klart till barnen. Vi pyntade hemma med tomtar och putsade fönster. Melwin har lekt med kompisar. Mamma och pappa åt mat hos på lördag kväll.
Vecka 51
Den här veckan har både Daniel och jag jobbat. Barnen har varit i skolan och Melwin på dagis. Melwin har varit lite snorig igen och jag har haft lite känningar i halsen, dessa bakterier och virus tycks bara börja om och gå laget runt. Emelie har fortfarande haft förkylning men kämpat på i skolan. Det kommer göra oss gott med ledigheten i 14 dagar. Jag har tagit ut mammaledighet. Fanny har varit lite hos oss den här veckan. Hon sov hos oss i helgen, så mysigt att ha henne hemma. Vi har ätit god mat och bara haft det mysigt. På söndagen städade vi huset tills vi får besök över julen. Jag jobbade några timmar i helgen. 

Inga kommentarer: