torsdag 1 januari 2015

Vecka 52, Julveckan

Måndag
När jag gick upp på morgonen låg barnen och Daniel och sov. Jag hade bestämt mig för att börja lite tidigare nu när jag inte behövde lämna Melwin på dagis. Mamma och pappa hade Melwin en stund Väl hemma var mamma kvar medan Daniel och jag åkte till Maxi och handlade. När vi kom hem åt vi mat. Fanny och Robin kom hit för att jag skulle klippa Robin, passade även på att klippa Daniel. När de hade åkt så plockade jag lite och efter det städade.
Tisdag
Gick jag upp tidigt och var på jobbet 6:30 för att jobba lite extra. Väl på jobbet hade vi problem med ventilationen så jag fick ringa fastighetsskötaren. Jobbade till klockan 12:00 och flexade ut sedan. Barnen var hemma själva när Daniel hade börjat jobba och tills jag kom hem. Mahlin, Magnus och Ellioth var hos oss när jag kom hem. Mahlin och jag gjorde de sista ärendena innan jul. Daniel och Magnus var hemma med Melwin och Ellioth som lekte under tiden. Fanny och Robin kom hit och åt mat med oss. Mamma och pappa kom hit och då hade vi lite julafton för Robin. Fanny och Robin sov hos oss! Vi åt skinkmacka innan vi satte oss i soffan och tittade på tv och slappade. 
Onsdag
Julafton, vaknade vi av att Fanny och Robin satt och åt frukost i köket vid 8:00 för att Robin skulle åka till sin släkt i Vetlanda där hans familj var. Vi väntade på att alla vaknade och åt då frukost som bestod av skinkmackor. När vi duschat och klätt oss klara så åkte vår familj till Daniels mormor och firade jul med hans mor och far. Vi åt grötlunch där. Vi fikade innan vi åkte hem till min mor och far.
Klockan 14:30 kom vi till mor och far, där var Mahlin, Magnus, Ellioth och faster Britt-Marie. Ellioth blev jätteglad när Melwin äntligen kom. De busade med en gång och var uppspelta. Vid 15:00 var det Kalle Anka som gällde, Emelie hade stängt in sig i mammas sovrum med paddan. Mamma började laga maten och vi hjälpte till lite emellanåt. Middagen var klar runt 16:30, det var så gott att äntligen få äta mammas julbord. Synd bara att man blir så snabbt mätt. Tomten kom på besök efter att vi ätit och plockat bort maten. Barnen fick många fina väl behövda paket. 
 Mamma och pappas gran med klappar...
Alla barnen blev nöjda och glada, helst av allt ville de små killarna få samma leksaker. Melwin hade önskat sig mycket lego och det fick han. Killarna blev trötta snabbt så efter att vi fått lite fika åkte vi hem till oss igen. Där vi fortsatte julaftonskvällen. Småkillarna var uppspelta och lekte bra med varandra. De körde bilbana med papporna mm. Mahlin och jag tog det lite lugnare. Tjejerna stängde in sig i Emelies rum. En härlig julafton med nära och kära. 
Melwins klappar...
Torsdag
Juldagen, barnen och vi vuxna sov ganska länge. Killarna busade efter frukosten medan vi vuxna gjorde oss klara. När vi var klara så tog vi alla utom Emelie och Fanny en promenad till faster på lite fika. Fanny passade på att åka till Robins lägenhet och städa. Så skönt det var att gå ut och röra på sig efter några dagar inomhus. Vi hämtade Fanny när vi hade kommit hem. Vi lagade mat. Mor och far kom hit och åt middag. Myste med familjen Pettersson framför tvn på kvällen och åt gott. 
Fredag
Gick vi upp klockan 9:00 och åt frukost och gjorde oss klara för att klockan 12:00 vara hos mor och far och äta lunch. Vi åt julbord igen och det var gott. Familjen Pettersson åkte hem efter att vi ätit mat. Åkte och handlade innan vi åkte hem. Fanny åkte hem till Robins lägenhet eftersom han skulle komma hem.  Jag, mamma och Emelie gjorde några ärenden på eftermiddagen. På kvällen hamnade vi i soffan och slappade resten av kvällen. 
Lördag
Melwin vaknade tidigt och ville gå upp och leka med sitt lego som han fått i julklapp. Efter en stund tröttnade han och ville leka med en kompis. Så efter att alla ätit frukost och klätt på sig fick han leka med Sixten. Vi andra gjorde inte så mycket hemma, satt vid tvn en del. Fanny och Robin kom hit och stannade en stund. Plockade bort alla tomtar och lät granen, ljusstakar och stjärnor vara kvar. 
Söndag
Söndagen gick vi upp klockan 9:00 och åt frukost. Gina kom hit med pjäxleverans till Fanny. Så kul att träffa henne igen och så snällt att låna ut pjäxorna. Fanny och Robin kom förbi och hämtade dem innan de åkte vidare till Bollnäs för att senare åka till Funäsdalen. Vi andra åkte till min moster och morbror och fikade, kul att träffa dem, det var längesedan vi sågs. När vi kom hem var vi ute en liten sväng. Melwin ville prova åka skidor men tyckte det var väldigt svårt, han var glad även att han ramlade många gånger. Det var så kallt så vi kunde inte vara ute så länge. När vi kom in åt vi mat och tog det lugnt. 

Inga kommentarer: