tisdag 6 januari 2015

Vecka 1, Nyår

Måndag 
Daniel jobbade hela dagen så Melwin och jag sov till 8:00. Vi åt frukost på sängen och tittade på tv och då somnade jag till en stund igen. Det är så skönt att slippa gå upp på morgonen och få ligga kvar när ens andre hälft ska upp och jobba. När vi vaknat och klätt oss åkte vi ner till stan med mamma. Vi köpte inget utan bara tittade. Skönt att komma ut och få frisk luft. På eftermiddagen när Daniel hade slutat var vi bjudna på mat hos mor och far, så gott och så skönt att slippa laga mat. Fikade innan vi åkte hem. Pysslade lite hemma innan vi satte oss framför tvn. Det blir mycket sena kvällar och sovmorgon på morgnarna, det är det som är så mysigt med lov och ledighet. 
Tisdag
Daniel jobbade på förmiddagen. Melwin och jag hade sovmorgon. Vi åt frukost och tog ett bad och efter det klädde vi på oss. Mormor kom hit och vi tog med Melwin till pulkabacken som han frågat om, han tyckte det var jättekul. Han åkte länge utan att gnälla om att det var jobbigt att springa upp i backen. Även att det inte var så mycket snö i backen så gick det jättebra att åka. Det var ju såklart kallt att bara stå och titta men så mysigt att se hur roligt han tyckte att det var. När vi kom hem var vi kalla och frös och vad smakade inte bättre än varm choklad och ostmackor då.

Runt 14:00 kom Emelies kompis till oss och skulle stanna några dagar hos oss. Daniel, Melwin och jag gjorde några ärenden. När vi kom hem så lagade vi mat. Filippa och Emelie var ute och gick en sväng. På kvällen när vi fixat färdigt så spelade vi lite tv-spel och tittade på film.
Onsdag
Nyårsafton, idag började morgonen med sovmorgon för samtliga familjemedlemmar. Åt frukost och fixade till oss. Åkte ner till stan och köpte en skjorta till Daniel. Emelie och Filippa tog med sig Melwin och gick till Maxi för att handla något till dem. Jag började att förbereda lite med maten och förrätten till kvällen. Tog det lugnt framför tvn några timmar så att Melwin fick varva ner lite. Saknade vår Fanny som var i Funäsdalen med Robin och några kompisar. 
Vid 17:30 kom familjen Karlsson till oss. Jag hade då redan gjort klart fyllningen till krustaderna, champinjon- och räkstuvning. Det blev lyckat, alla tyckte att det var jättegott. Melwin busade runt och spelade lite tv-spel med tjejerna. Linda och jag fixade med varmrätten som bestod av Ugnsbakad oxfilé, hasselbackspotatis, rödvinssås och cremepepparsås med baconinlindad sparris. Det blev också väldigt gott. Sedan fixade vi efterrätten som var den som är på bilden nedan, chokladterrin, den blev väldigt god. Melwin var fortfarande igång med tv-spel, vanligt spel och bus, lika pigg och glad som vanligt. 
Vid tolvslaget klädde vi på oss och gick ut och tittade på fyrverkerierna och önskade varandra ett gott nytt år. Försökte nå Fanny på mobilen men misslyckades, så jag skickade ett sms om ett gott nytt år, fick svar 03:30. Familjen Karlsson åkte hem runt 02:00 tiden. Melwin somnade 02:30 och han var fortfarande pigg och glad innan han somnade. Kvällen och natten var som vanligt mycket lugn och trevlig i goda vänners lag. Vi lade oss vid 02:45 efter att vi plockat undan och fixat lite. När jag väl somnat runt halv fyra fick jag ett sms från Fanny. Så jag somnade straxt innan 04:00.
Torsdag
Nyårsdagen, Daniel, Melwin och jag vaknade runt 11:00. Flickorna kom ut och visade sig vid 13:30. Vi tillbringade dagen framför tvn hela dagen, ingen hade energi till att göra något annat. Fanny ringde och berättade hur de hade haft det kvällen innan, så mysigt att prata med henne då längtan efter henne var stor. Fanny har aldrig varit så långt borta från oss som 11 timmars bilväg innan och inte så länge. Vid 16:00 var vi alla bänkade framför Ivanhoe. Melwin spelade lite spel på paddan under tiden. Melwin somnade runt 19:00 denna kvällen. Vi andra lade oss runt 00:00 tiden. 
Fredag
Daniel jobbade hela dagen. Barnen och jag tog sovmorgon och sen hade Melwin och jag lite filmmys innan vi klädde oss. När vi gjort oss klara kom mamma och hämtade Melwin och mig så vi var på stan en stund. Efter det handlade vi tacos till kvällen. Emelie och Filippa var iväg till en kompis på kvällen innan hon åkte hem. Mor och far kom hit på kvällen och åt tacos och fikade. När de hade åkt så tittade vi på tv på kvällen. 
Lördag 
Vi hade sovmorgon och åt en god frukost som bestod av knäckebröd, pålägg, juice, fil och flingor. Vi älskar knäckebröd i vår familj. Max kom hit till Melwin och lekte och busade, men kul hade de i alla fall. Följde med min faster till Maxi och handlade. När jag kom hem så åkte Max hem. Vi fixade oss för kalas hos min faster som fyllt år på nyårsdagen. Eftersom vi har haft många dagar inomhus så tog vi cyklarna till faster. Melwin gillar att cykla men eftersom han är så lång så har han en 24 tums cykel och den är stor och tung så det är bra att träna honom lite emellanåt. Han är så duktig. Vi var där hela eftermiddagen. När vi kom hem satte vi oss i soffan och tittade på tv. Daniel åkte och hämtade hem våra efterlängtade ungdomar som kl 09:00 börjat sin resa från Funäsdalen och kom hem vid midnatt till Norrköping med tåg. 
Söndag
Idag hade vi sovmorgon eftersom det blev en sen natt, Daniel hämtade barnen och jag låg hemma och var orolig för att de skulle missa något byte. De åt mat på Max innan de åkte hem från Norrköping. När de var i Daniels händer kunde jag koppla av och somna. Emelie och Melwin bakade en kladdkaka som vi bjöd Fanny och Robin på när de kom förbi. Daniel jobbade en tur på eftermiddagen. Jag och Fanny var och handlade lite mat på kvällen. Jag klippte pappa och Melwin på kvällen. Tittade på tv efter att vi ätit mat. Bara några dagar kvar nu på ledigheten. 

Inga kommentarer: