lördag 22 mars 2014

Vecka 6-9 Fortfarande mycket känslor....

Vecka 6
Denna vecka började med att Fanny och Melwin var hemma själva på grund av att de var sjuka. Daniel och jag jobbade och Emelie var i skolan. Bra att Fanny är lite äldre nu så hon kan ta hand om sin lillebror när de är sjuka, hon tycker om att ta hand om lillebror.

Onsdagen var alla friska och i skolan och på dagis. När jag hade slutat på jobbet så åkte vi hem och åt lite snabbt och sedan fortsatte vi till Ellen Key för utvecklingssamtal med Fanny. Allt var bara bra med henne. Veckan flöt på som vanligt med allt vad vardagen innebar.

Helgen var vi på tacomiddag med vårat kompisgäng med barn och det var jättetrevligt som alltid, det blev en sen kväll. Fanny var med Alma hemma hos oss och de sov när vi kom hem. Söndagen blev lugn för oss alla och Fanny var med Alma och tränade och sedan med Robin som sov hos henne.
Liten gosig Melwin
Vecka 7
Denna vecka var alla pigga och friska. Daniel och jag jobbade medan de stora barnen var i skolan och Melwin på dagis. Mamma har hämtat Melwin på dagis de dagar jag slutade sent. Jobbiga dagar på jobbet, att fortfarande inget få veta och alla anställda som är upprörda och oroliga, mycket känslor som är svåra att hantera. Kommer det en köpare, vilka kommer de i så fall anställa, kommer jag bli arbetslös. Så himla svårt att verkligen kunna fokusera på något annat än att känslorna tar över och tankarna går till framtiden om hur allt kommer att bli. 

Hemma känns allt ännu mera kaos för det är där som känslostormarna kommer och barnen förstår inte hur jag mår inom mig, när ens liv har totalt rasat ekonomiskt. Fortfarande känslor som bara finns inom mig och jag bara vill gråta men hittar inget tillfälle att vara ensam på. Det var ju inte riktigt så här jag hade planerat att allt skulle bli. Jag förstår inte varför jag hela tiden har sådan otur...Jag är inte bitter jag bara undrar och som tur är så finner jag inget svar.

Dagarna går och därmed vardagen. Barnen träffar kompisar efter skolan. På fredag var det dags för Emelie att ha tjejmiddag med sina vänner eftersom hon fyllt år så vi fick hålla oss i bakgrunden. Lördagen gjorde vi lite ärenden och tog det lugnt. Jag hade dessutom jour hela helgen, men det var lugnt. Fanny var med Robin som sov hos henne. 
Melwin
Vecka 8
Sportlov och jag som hade tänkt att ta någon dag ledig med barnen men nu var det lika bra att jobba eftersom jag då inte visste hur det skulle bli. Tjejerna var hemma och tog hand om lillebror. Robin var med Fanny hela veckan och sov över. Melwin tyckte att det var mysigt att få busa med Robin. 

Mamma och jag har hunnit med att gå promenader när jag kommit hem från jobbet. På fredagen hade vi möte med advokaten Helena på företaget, som berättade att det inte fanns någon köpare. Malin och jag fick veta det några timmar innan de andra och det kändes skönt även att beslutet var jobbigt att få. Nu var det verkligt att jag skulle bli arbetslös, som jag hatar mest av allt på jorden.

Många känslor och kände mig totalt knäckt efter detta beslutet. På lunchen gick Malin och jag en promenad för att få komma ifrån lite och få luft och samla sig till mötet med de övriga anställda. Ett tungt möte och ett tungt besked lämnades efter lunch till alla och alla vi kände oss ledsna och besvikna. 

När vi slutat och jag var väl hemma hos familjen så rann bägaren över och jag blev ledsen igen, men tur att man har sin familj som stöttning. Barnen förstår precis när man behöver deras kramar och finns där när inte Daniel är hemma.

När Daniel kom hem åkte vi till Mantorp för att hälsa på syrran, Magnus och Ellioth. På vägen dit skickar Emelie från baksätet ett så lång och fint sms, hon vet precis vad känslor är, min fina tjej. Jag blev så himla glad över det men samtidigt så himla rörd så jag började verkligen storgråta. Det kändes skönt att äntligen få bli riktigt ledsen. 
Ps, jag har frågat Emelie om det var okej att lägga ut det här...

Väl uppe i Mantorp hade jag lugnat mig och det var så mysigt att få träffa min syster med familj som vi inte träffar allt för ofta. Vi åt lite mackor och te och myste. På lördagen åkte Mahlin, Ellioth, Melwin, Emelie och jag till Cloetta center och tittade på Disney on Ice, Melwin tyckte att det var jättebra och spännande, det var bla Cars, Toy Story och Tingeling.Vi åkte hem till Mahlin, Ellioth och Magnus och åt middag och umgicks lite till. Vid 19:00 åkte vi hemåt igen. Väl hemma packade vi upp och satte oss vid tvn. Robin kom till Fanny och sov hos henne. Söndagen var mamma och jag ute och gick. Emelie och jag gjorde några ärende. Sedan var det hockey för hela slanten hos oss.

Vecka 9
Denna vecka var det dags för jobb, skola och dagis för oss alla. 

Min sista vecka på jobbet och vi fick börja och sluta när vi ville men ändå göra vår tid. Det vi nu gjorde på jobbet var att strimla alla vara papper som inte behövdes längre, plocka bort, tömma, plocka i ordning, köra bort saker till andra ställen och se till att vi hade personal till våra kunder. Allt skedde smidigt och lugnt. Det blev mycket prat med personal som man hade kommit närmare efter allt. Fredagen när vi lämnade kontoret så var det verkligen med blandade känslor till att gå ut i arbetslöshet igen :( Men som alla säger inget ont som inte för något gott med sig. Allt kommer att ordna sig förr eller senare. 

Jag har lärt mig massor både om mig själv och som administratör, bredare kompetens, fått vara personalansvarig och allt vad det innebär, lägga schema och mycket mer. Nu vet jag hur det känns att bli uppsagd och vara med om en konkurs, ingen rolig lärdom men nyttig.

Annars denna vecka hände det inte så mycket mera än den vanliga vardagen. Barnen var med kompisar, läxor och Fanny träffade Robin som sov hos henne hela veckan. 

Lördagen kom mamma hot och tog barnen medan jag och Daniel åkte på en välbehövlig minisemester till Stockholm. Först landade vi hos min storebror (kusin), kallade honom det förr, han betyder mycket för mig och har alltid gjort det. Vi hälsade på dem i sitt paradis på landet med stora fina hus och pool och hästhage med mera. Så himla mysigt att äntligen ses igen, vi bestämde att ses till sommaren igen, vill verkligen visa barnen hur fint de har det och bara för att ses igen. Träffade även mina kusinbarn, de hade vuxit ordentligt på 8 år


Hotell Park Inn
När vi kom till hotellet så var de första vi såg en gammal kompis till Daniel, vart man än åker så ser man alltid någon man känner, lite kul faktiskt. 
Ni som känner mig bra vet ju hur höjdrädd jag är och när jag fick veta att hotellet var "bara" 13 våningar högt så ringde jag receptionen direkt två veckor innan och berättade att jag verkligen inte ville bo högre än på max 3 våningen. När vi kom dit så undrade de om våning 1 skulle bli bra och Daniel bara tittade på mig och flinade. Hahaha alltså jag vet att jag är töntig men jag kan inte vara högre. Det känns som att jag ska svimma. När vi var i Göteborg i somras så åkte jag med hissen på Gothia Tower på 26 våningen fatta att tårarna rann och jag blundade verkligen eftersom det är glas runt om och man ser verkligen allt. 

Helgen i Stockholm blev så mysig och lugn och verkligen behövlig då Daniel och jag har varit barnfria 1 gång innan på 16 år, så nu var det dags. Vi hade kontakt med barnen och mamma några gånger. Fanny sov hos Robin på kvällen. 

Så mysigt att vara borta men skönt att komma hem till huset med barnen igen. Mamma hade varit snäll och städat och lagat mat till vi kom hem. Min älskade fina mamma, hon är underbar. Barnen älskar henne i massor.

Inga kommentarer: