söndag 15 juli 2012

veckorna 27 och 28

Emelie sommar 2012
Vaknade tidigt på måndagen och gick upp och gjorde mig i ordning och åt frukost innan Daniel skjutsade mig till jobbet. Tjejerna var hemma med Melwin en stund på morgonen, när vi två jobbade. Fanny var med Alma och Eve och Emelie var med Tilda som sov hos oss. Mormor och Melwin kom och hämtade mig när jag slutade och fortsatte hem till mormor och morfar. Där åt vi alla mat och Mahlin, Magnus och Ellioth var också där. När vi hade ätit så fikade vi och efter det tog vi med oss Mahlin och Magnus hem och satt och snackade lite. Vi lade oss hyffsat tidigt eftersom vi skulle jobba dagen efter. 
Tisdagen fortsatte som vanligt med jobb för Daniel och mig. Denna dagen lunchade jag med en klasskamrat, så kul det var att ses. Fanny och Alma fick vara "modeller" och fotades av en tjej som är mycket duktig, det blev fina bilder tycker jag. Emelie var med Tilda hos oss ochde badade i vår pool. När jag slutade denna dagen så hämtade mamma mig och vi handlade pizza till oss allihopa som vi åt hos oss innan Mahlin, Magnus och Ellioth åkte hem. Daniel jobbade och kom hem runt 19:00. På kvällen tog vi det lugnt och gjorde inget speciellt.
Onsdagen gick jag upp tidigt och gjorde mig i ordning och cyklade till jobbet. Fanny var med Evelina och Alma som sov hos oss.Emelie var med Tilda hela dagen. När jag kom hem så lagade jag mat som vi åt. Daniel jobbade så mamma var hos Melwin när jag kom hem. När vi hade ätit så åkte jag, mamma, Fanny, Melwin och Alma till Vassbäck och plockade jordgubbar. Melwin skötte sig bra och åt inte så många, men tjejerna tappade sin hundralapp som de skulle handla för och vi letade och letade även att det inte var så lätt bland alla plantor och jordgubbar, men det löste vi. När vi kom hem åt vi jordgubbar efter att jag rensat 6 kg. I vår familj älskar vi jordgubbar. Denna kvällen lade vi oss sent. 
Torsdag gick jag upp tidigt och åt frukost och gjorde mig klar, cyklade till jobbet. Måste bara berätta att jag trivs så himla bra på kvinnokliniken och har verkligen hittat min arbetsplats som jag vill jobba på och med. Så kul och intressant och jag har lärt mig massor om allting. Lunchade med en annan klasskamrat idag. Emelie var med Tilda hela dagen och Fanny var med Alma och Eve. När jag kom hem så var mormor med Melwin och de hade busat och lekt som vanligt. Mamma åkte hem och jag började med maten. När vi hade ätit så plockade jag undan och vardagsplockade med allt möjligt innan vi intog lugnet i soffan. 
Fredagen kom och samma procedur på morgonen och jag cyklade till jobbet, det är väldigt skönt att kunna cykla till jobbet för att man piggnar till av cykelturen och får frisk luft. Fredagar slutar vi tidigt på sjukhuset. När jag kom hem från jobbet så åkte Daniel, Melwin och jag och köpte lite mer tapeter till hallen och efter det handlade vi. Fanny var med Alma som sov hos oss. Emelie var med Tilda som också sov här. Vi lagade mat och bara hade fredagsmys på kvällen.
Lördagen hade vi lite sovmorgon och när vi vaknat gjorde Daniel en god lördags frukost. Emelie var med Tilda hela dagen, Fanny var med Alma hos oss men Fanny sov hos henne på kvällen. Mamma kom hit och var barnvakt för Daniel jobbade i hallen och jag städade källaren. På kvällen hade vi lördagsmys och tittade på film.
Söndagen vaknade vi ganska tidigt och åt frukost och gjorde oss klara. Melwin, mamma och jag åkte runt i affärer och handlade presenter till Ellioth. Emelie var först med Tilda hos henne och lite senare följde hon med Claras familj till Breviksbadet och badade. Fanny var med Alma och sov hos henne. Daniel målade hallen. På kvällen slappade vi vid tvn.
Fanny sommaren 2012
I måndags gick jag upp tidigt som vanligt och cyklade till jobbet. Daniel började sin semester i måndags, så han och barnen hade sovmorgon, fuskigt tycker jag. När de vaknat så gjorde de sig klara och packade båten för en dag med Karlssons på vår Päronholme. Där de badade och solade. Fanny hade med sig Alma. Jag cyklade hem när jag slutat och började laga maten till familjen som kom hem lite senare än mig. De var så bruna och fina när de kom hem så lite avis måste jag säga att jag var. Vi åt mat och tog det lugnt på kvällen.
I tisdags gick jag åter upp tidigt och cyklade till jobbet när jag var klar, tur att jag trivs och tycker om jobbet. När jag slutade kom Emelie och mötte mig. Fanny var med Alma hela dagen. Mormor, Fanny, Alma, Emelie och jag var på Vassbäck och plockade jordgubbar som vi åt när vi kom hem. Lite senare var Fanny hemma med Melwin själv och Daniel, Emelie och jag var nere i stan och tittade på Karhu run. Myste lite med barnen innan jag lade mig för natten.
I onsdags vaknade jag tidigt och gick upp och gjorde mig i ordning och åt frukost och efter det cyklade jag till jobbet. Fanny var med Alma hos henne. Daniel hade varit med de två minsta barnen och tittat på kanalsimmet. Emelie mötte mig på väg hem från jobbet. När vi hade ätit så var Emelie med Clara. Mamma kom förbi en stund. Busade lite med Melwin. Lade oss tidigt denna kväll.
I torsdags vaknade jag samma tid som vanligt och gick upp och gjorde mig klar och åt frukost innan jag tog mig en cykeltur till jobbet. Fanny var med Alma. Daniel var hemma med de små barnen. När jag slutat kom Emelie och mötte mig. När vi kom hem så åkte vi och gjorde några ärenden och efter det så var vi och handlade mat. När vi kom hem packade vi och fixade mat och sen åkte vi ut med båten och lade oss utanför ruinen och åt mat och myste med barnen. Fanny och Alma gick själva och sedan ville de komma så då hämtade vi dem. Vi hörde musiken jättebra. Vi kom hem sent denna kvällen. Hade svårt att sova på natten eftersom jag visste att jag skulle upp och jobba.
I fredags gick jag upp tidigt och jag var jättetrött eftersom jag inte somnade förren klockan var 02:30. Väl på jobbet så blev jag lite piggare. Daniel skjutsade och hämtade mig. När jag kom hem så åt vi lunch och sedan gick Fanny och jag och lade oss och sov en stund. Daniel var med Melwin och Emelie var med Clara. Fanny var med Alma innan jag kom hem och senare på kvällen och hon sov hos henne. Vi var och handlade och lagade mat. På kvällen hade vi fredagsmys i soffan framför tvn.
I lördags hade vi sovmorgon och Melwin sov länge för en gång skull. Daniel åkte och köpte färskt bröd och sedan åt vi en god frukost. Emelie var med Clara hela dagen. Fanny var med Alma. Eftersom det var dåligt väder så åkte vi inte ut till stugan som vi hade bestämt oss att göra utan då tapetserade Daniel vår hall, så den blev jättefin. Det fick bli köpemat eftersom klockan hann att bli ganska mycket. När vi var klara med maten och vi hade gjort oss i ordning så gick vi några svängar på stan med de två minsta barnen. Fanny var nere på stan själv med några kompisar sent så Daniel hämtade dem. När vi kom hem så lade vi oss.
Söndag och idag har vi bara tagit det lugnt och njutit av ledigheten. Mor och far var här och fikade lite. Daniel, Melwin och jag var och handlade lite. Lagade mat när vi kom hem. Har sökt en rad olika kurser på högskolan till hösten, eftersom vi ska få 30 högskolepoäng. Nu i kväll blir det bara slapp med familjen. Gosa och mysa med Fanny lite extra eftersom hon åker med Alma till Göteborg imorgon och stannar ett tag. Första gången hon åker så lång utan en vuxen och det känns jobbigt för mig att släppa henne så lång själv. Men jag vet att hon kommer fixa det, min stora tjej. Men jag kommer att sakna henne otroligt mycket.

Inga kommentarer: