onsdag 4 januari 2012

Vecka 52 Härligt med Jullov

Vår fina Emelie december 2011
Måndagen började vi med sovmorgon. När vi hade ätit upp frukosten och gjort oss klara så åkte mamma, Fanny och jag ner på stan och kollade på rean men vi hittade inget speciellt där. Vi åkte till Maxi och handlade. När vi kom hem så åt vi mat och efter maten så var det dags för Emelie och mig att åka ner till stan och gå på bio på Alvin och gänget 3. Väl där nere så köpte vi oss en sourcreme snacks som vi åt upp hela innan bion började. Linda, Erik och Elin kom efter ett tag för vi skulle gå med dem. Vi väntade till 10 minuter innan filmen började och då köpte vi ytterligare var sin snacks till. Filmen var bra, jag gillar att titta på barnfilmer och framför allt att gå på bio med barnen. När vi kom hem så var Fanny med Alma hos oss. Daniel och Melwin busade som vanligt. Senare på kvällen satte vi oss i soffan och bara tog det lugnt. Jag njuter verkligen av att umgås med min underbara familj. JAG ÄLSKAR ER VERKLIGEN MIN KÄRA FAMILJ!!
Emelie hösten 2011
Tisdagen tog vi lite sovmorgon för det är ju bäst att passa på nu när man både får och kan. Efter frukosten och morgonmyset med familjen så satte vi igång att städa undan lite och plocka undan eftersom vi skulle få fin besök från Mantorp. Vid lunchtid ringde det på dörren och då kom min syster Mahlin, Magnus och deras gosige lille son Ellioth. De skulle komma och fira jul med oss så här efter jul eftersom att de detta år var hos Magnus släkt. Det känns ju inte riktigt som julafton när de inte är med men då får vi njuta lite mer nästa år när de är med oss i stället. Mahlin och jag satte oss på golvet med pojkarna för att de skulle upptäcka varandra, de lekte lite med Melwins saker. Så mysigt att se dem ihop de små pojkarna. Klockan 15:00 bjöd mamma och pappa på mat hos dem, det blev stek, potatis, sås och grönsaker, jättegott som vanligt när mamma lagat maten. När mamma och pappa hade plockat bort maten och alla var mätta så kom tomten  med paket till Ellioth, men våra tjejer fick varsin och Melwin fick tre stycken som vi hade plockat bort från julafton. Fanny var hos Alma en stund. De små pojkarna var så trötta efter julklapparna så vår familj bestämde oss för att åka hem till oss för vi vuxna skulle köra julklappsspelet. Melwin somnade i bilen på väg hem och Ellioth var lite svår sövd då han var övertrött, stackars liten. Så himla roligt det är med julklappsspelet, alltså man blir ju helt galen och vet precis vad man vill ha men inte kan få det. När vi spelat klart så åt vi lite julgodis och snackade och vi gick och lade oss sent.
Melwin 4/12 i Fannys rum
Onsdagen så vaknade Melwin och Ellioth kl: 9:00 så det var bara att gå upp och göra frukost till oss allihopa. Daniel var iväg och jobbade, han hade en resa till Stockholm. Mamma kom hit och var barnvakt så  Mahlin och jag kunde åka ner till stan och shoppa lite. När vi kom hem så fixade vi oss för en promenad till min och syrrans faster Britt-Marie och farbror Tomas, vi allihopa skulle dit på julfika och bara träffas. Daniel kom dit när han slutade. Melwin somnade i vagnen på vägen dit. När vi hade varit där så fortsatte vi hem till mor och far med familjen Petterson där vi blev bjudna på mat och fika. Fortsatte resten av kvällen hemma hos oss med Petterssons (de sov hos oss). Även denna kvällen blev sent vid tvn. Torsdagen vaknade vi ungefär vid 8:00 och låg och gosade med Melwin som tittade på tv, vi åt frukost och efter det kom mamma hit även denna dagen och var barnvakt medan Mahlin och jag gjorde lite ärenden. Fanny var med Alma och Evelina, de var på stan. Daniel jobbade och hade en tur till Göteborg med väntetid där, så han dök inte upp förrän kl 17:00. Grabbarna busade lite med varandra. Melwin var lite omtänksam mot Ellioth då han nog tyckte att han var lite mindre än han själv så han gav Ellioth mjuka saker och andra saker än dem han ville ha själv. Melwin är bara 4 mån äldre. Vi åt middag hos oss med familjerna Pettersson och Holm och efter det var Mahlin och jag och handlade lite till kvällen då vi åt ost och kex. Vi satt vid tvn på kvällen. Alma sov hos Fanny, de satt bara inne på Fannys rum som vanligt.
Melwin gosar med Fanny i hennes säng
Fredagen vaknade vi runt 8:30. Daniel fixade frukost till oss alla utom till ungdomarna som hade lite längre sovmorgon. När vi ätit frukost och gjort oss klara och Mahlin och Magnus packat klart bilen så åkte dem hem till Mantorp. När de hade åkt så plockade jag bort alla tomtar och bytte gardiner och städade hela huset. Det är så mysigt när man väl sätter upp alla tomtar och gör jul fint men lika skönt är det att få bort det.             Jag tvättade och plockade lite och städade bland Melwins saker. Fanny var med Alma hos oss. Daniel var ledig hela dagen så vi passade på att göra lite ärenden medan Melwin var hemma hos Fanny som var barnvakt. På kvällen åt vi god mat och när vi satt oss vid tvn så tände Daniel en brasa i eldkorgen, det var jättemysigt att sitta och titta på synd bara att vi inte har en kamin, det är så rofyllt att sitta och titta när det brinner. Vi tittade på flera filmer och det blev en sen natt. 
Melwin som självmant gick och lade sig Jan -2012 
Nyårsafton vaknade vi kl 9:00 då satte vi på en film åt Melwin medan Daniel och jag drog oss lite extra, eftersom nyårsnatten alltid blir sen så kan det vara bra att vila innan. Förmiddagen gick åt till att förereda kvällens gottigheter. Fanny var med Alma hos oss. Melwin och jag hann med en promenad med Camilla och Kalle, det var skönt i solen. Väl hemma så tog vi och åt lite lunch och sedan blev det att slappa lite innan det var dags att göra sig i ordning. Mamma och pappa skulle ha tagit hand om Melwin men mamma mådde inte bra så vi struntade i det och han var med hela kvällen. Klockan 17:30 så åkte vi hem till våra vänner familjen Karlsson som vi firat nyårsafton med i 10 år. Jag är så glad att vi träffat dem och fått bli deras vänner, de betyder mycket för hela familjen och barnen känner sig så trygga i deras närvaro. Jag hoppas att ni vill vara våra vänner många år till. Man kan vara sig själva i ert sällskap och bara njuta av tillvaron. Våra barn trivs så bra ihop och det vet deras plats...Nog om det men tack för att ni finns i våra liv. 
Melwin som ätit lite lunch

Kvällen började med en god förrätt som Linda hade fixat enkelt men så himla gott, en skål med sallad, tomat, ägg, räkor, dill, majonäs och kaviar. När vi hade ätit det och plockat bort och förberett maten så var det dags för oss att gå ut. Vi skulle smälla våra raketer som Linda och Erik hade köpt. Bra smällare som hade ett bra pris. Alla tyckte att det var fint och kul, Melwin var lite skeptisk men bara för att pappa var lite längre bort än han, lilla pappagrisen. När vi kom in så gjorde vi huvudrätten klar och barnen fortsatte att vara (leka), Melwin var med barnen och var jätteduktig hela kvällen. Vilken fin kille vi har, inget problem att ha med någonstans. Till huvudrätt åt vi basilikafilegryta och potatisgratäng och sallad. Så enkelt men så gott. Barnen fortsatte att bara ha det gott och leka och Melwin fick vara med. Melwin själv valde att leka med Elin som passade/lekte med han, men Fanny visade vilken fin storasyster hon är och var duktig och passade Melwin med. Kvällen fortsatte med efterrrätt marängsviss och en typ av chokladtårta. När klockan var tolv så gick vi ut och tittade på alla smällare, så vackert det är även om jag inte gillar ljudet av dem. Melwin var vaken och somnade vid 01.30 i Linda och Mathias säng framför en film med alla barnen runt sig, mysigt mysigt. På vägen hem fiskade vi upp Alma som blev Fannys nattgäst. Behöver jag tala om att på söndagen så tog vi det lugnt allihopa framför tvn allihopa. Jag plockade ner granen också. Fanny var med Alma först hos oss och sen hos dem och Fanny sov över hos Alma. Kvällen spenderades med pussel med Emelie och bus med Melwin om vart annat.







Inga kommentarer: