söndag 8 januari 2012

Sista lediga veckan med våra fina barn vecka 1

 Emelie (febrig) i pulkan måste ta vara på tillfället innan snön försvinner.
I måndags hade vi i familjen sovmorgon allihopa. Daniel började senare på dagen och man får ju passa på de få gångerna som Melwin sover lite längre. Vi åt en god frukost så började jag och Daniel att plocka bort julgranen så att den får vila till nästa år. Farmor och farfar kom förbi en stund och passade på att fika och sitta ner en stund. Emelie och jag pusslade lite. Vi lekte och busade med Melwin. På kvällen kom mor och far förbi en stund och fikade. Så mysigt det är att vara lite ledig innan skolan börjar så att man hinner att umgås med lite nära och kära. På kvällen tittade vi på tv. Tisdagen hade vi också sovmorgon, nu måste man passa på att njuta av sina sista dagar hemma innan skolan drar igång på allvar igen. Efter att alla vi utan Fanny ätit frukost så plockade jag lite och tvättade medan Emelie och Melwin busade med varandra. Fanny har till viss del vänt lite på dygnet och sover länge på morgonen, det är så de är tonåringarna. Josefina och Sixten kom hit och hälsade på oss och det var så roligt att träffa dem för det var verkligen så länge sedan nu. Sixten han har hunnit att fylla 1 år och kan gå sedan länge, det händer så mycket med barnen de första året. Melwin blev nog lite blyg och satt mest i mitt knä och tittade på Sixten när han lekte med hans saker, Melwin ville helst inte dela med sig. Fanny var med Alma och Evelina en stund hos Evelina på kvällen. Emelie och jag busade lite med Melwin. På kvällen blev det att softa framför tvn. Onsdagen efter vi hade ätit frukost tillsammans så gick jag och sov några timmar efter många sena kvällar. Daniel lekte med bilar med Melwin. Emelie var hemma hos Wilma och lekte en stund och sedan var de här ett tag. När jag vaknat busade jag med min son och efter det tittade mamma förbi en stund. Daniel jobbade och Fanny var med Alma och Evelina. Senare på kvällen tog vi det lugnt. 
Melwin i sin gamla pulka, spännande med snö...
Torsdags morgonen jobbade Daniel så vi andra utom Fanny åt frukost tillsammans. Mamma och jag åkte iväg efter det att jag hade gjort mig i ordning, vi gjorde lite ärenden och handlade. Fanny, Evelina och Emelie var hemma med Melwin och busade och lekte med honom. På kvällen gjorde vi plankstek för första gången själva. Det blev väldigt gott även att det var en himla procedur att få allting klart och varmt på samma gång. Fanny var med Alma och Evelina och Evelina sov över hos Fanny. På kvällen när vi alla satt vid tvn så fick Emelie en fruktansvärd smärta i magen och hon ville att vi skulle åka in till sjukhuset och vi ringde och fick komma in men på vägen in så släppte det av så vi bestämde oss för att åka hem igen. Väl hemma igen så tittade vi på tv och efter det så gick vi och lade oss. 
Melwin och Emelie framför tvn
Fredag och trettondagsafton, vi gick upp tidigt denna morgon och åt en mysig frukost tillsammans. Fanny var  med Evelina och Alma hela dagen och denna natten sov Alma hos Fanny. Emelie kände sig inte riktigt bra i magen och hon hade lite feber denna dagen. Vi tvättade och plockade bort ljusstakarna och dammsög. Vi myste nästan hela dagen inne. Jag gillar verkligen dessa slappa dagar när man bara kan umgås hemma med sin familj sådana dagar vill vi ha mera av... På lördagen kom mamma hit kl 8.30 och var barnvakt åt Melwin eftersom vi hade bestämt att åka till Linköping. åkte vi upp till Linköping med Fanny och Alma för att de skulle få gå och shoppa själva, då jag är envis och inte vill släppa iväg dessa själva med tåget. Vi träffade Mahlin, Magnus och Ellioth på stan i Linköping. Tjejerna gick iväg med en gång vi kom dit och de skötte sig bra och hade faktisk hälften av pengarna kvar när vi kom hem. Emelie mådde inte så bra i magen märkte vi så vi kunde tyvärr inte vara kvar så länge. Vi var i Mahlins butik och handlade lite barnkläder till Melwin innan vi åkte och hämtade flickorna på stan. När vi kom hem så gosade vi med Melwin och mamma åkte hem. Vi lagade mat och åt. Alma sov över hos Fanny igen men dem satt mest i Fannys rum vid tvn och datorn. 
Vår dåliga Emelie med dropp på akuten
Vi åkte in med Emelie till akuten då magplågorna på henne tog överhanden och hon inte hade fått i sig någon mat på tre dagar. Väl där så fick vi reda på att hon hade ju feber 38 grader, vi fick träffa många trevliga sköterskor och en kirurgläkare och vi allihopa kunde lösa hennes problem, så himla skönt. Hon har varit sjuk mer eller mindre i 10 månader och äntligen hade vi hittat problemet. Nu kommer hon att bara bli bättre och bättre men det kommer att ta sin tid. Hon har rasat i vikt 10 kg på 10 månader blev det till slut, men nu hoppas vi att hon kommer att öka lite. Det hon har haft var riktigt akut och det kunde blivit allvarligare om vi inte kommit in denna dagen. Stackars barn. Hon vill inte att vi berättar vad det har varit med henne men nu är hon på väg att bli bättre i alla fall och det är vi alla glada för. Min lilla flicka om vi bara hade lyssnat lite mer på dig och sökt vidare på ännu mer fakta så kanske det inte hade behövt gå så långt. Vi alla älskar dig jättemycket och vi är mycket glada över att se dig så pigg. Söndagen hade vi lite sovmorgon efter kvällen på sjukhus. När vi vaknat så märkte vi att det hade snöat, så vi ringde mamma och frågade om hon ville gå en promenad med barnen i pulkan och det ville hon gärna. När vi ätit och var klara så gick vi ut en stund med barnen även att Emelie hade feber, vi  var tvungna att ta vara på snön när den väl var här. Resten av dagen tog vi det lugnt och slappade vid tvn hela dagen. Fanny var med Alma och en liten stund med Bella. På kvällen var jag, Emelie och Fanny hos Alma och hennes mamma för hon hjälpte Fanny att färga hennes hår. På kvällen när vi kom hem så lade vi oss med en gång.

Inga kommentarer: