onsdag 6 juli 2011

Första semesterveckan tillsammans v 27

Fanny som blondin
Som ni flesta vet så skulle jag för några veckor sedan blondera Fanny efter att hon har tjatat på mig så var de då dags för det. Ehhh det var ju bara det att vår stackars lilla Fanny blev orange i håret och det var ju inget som vi hade räknat med. Men men nu blev det så och jag ringde då till min vän Maria som gav oss ett balsam som skulle ta bort missfärgningar, vilket det absolut inte gjorde på Fanny. Vi beställde då en tid hos frissan som skulle göra blonda slingor på henne och där var vi i måndags och det vart en klar skillnad. Nu är hon verkligen blond. Efter det kom familjen Elmerfjord hit och det dukades upp till fika på vår uteplats i den varma sommarsolen, 29 grader. Melwin var jättenyfiken på Alvin 3 år som pratade och lekte. De lekte jättebra en lång stund efter att de intagit lite fika i deras små magar. Melwin blev trött och somnade som en stock och sov i 4 timmar. Tessan och Emelie lekte hos oss tills det var dags att åka till deras fotbollsmatch kl 17.10. Innan hade vi åkte ut till IFK åt vi lite middag! Jag och Emelie åkte med Maria, Tessan och Alvin. De vann mot VFF med 24-3, bra kämpat tjejer. Daniel var hemma med lillprinsen. Fanny var som vanligt med Bella, Tim och Oskar. Tjejerna köpte sig en pool som är 3.66 m i diameter och 76 cm hög. Den kommer att användas flitigt av både våra barn och deras kompisar. Den håller en härlig temperatur på 24 grader.

Tisdagen spenderade våra barn med Tessan och Bella nästan hela sin vakna tid i solen och i den klordoftande poolen. Så bra att se att den verkligen kommer till användning. De kommer ihåg reglerna som vi satte upp på den innan också, för att den dels ska hålla längre och för att vattnet ska vara någorlunda fräscht. Melwin gillade dock inte till en början att bada i den, han tyckte nog att den var stor och läskig. Men nu går det bättre och att det är en vuxen som håller i han. Kvällen tillbringades i soffan framför tvn. Man orkar inte alltid att göra så mycket efter en lång dag i solen. Onsdagen bestämde vi att flippra skulle ta oss ut till stugan där farmor var. Dagen därute spenderades med att som vanligt njuta av lugnet, havet och att bara vara med varandra. Fanny hade med sig Bella och vi har bestämt att barnen får ta med sig en kompis varannan gång. Denna gång var det Fannys tur. Fanny tjatade på Daniel att blåsa upp trekanten som man åker med efter båten, men han ville ej först men ändrade sig då våra ungar vet hur man kan tjata ihjäl Daniel, hihihi. Tjejerna åkte trekanten efter flippra och de var jätteroligt tyckte de. Jag och Melwin satt vid hans lilla pool och lekte medans farmor pysslade med lite allt möjligt. Kl 18.00 bar det av hemåt, Fanny coh Emelie somnade som vanligt men Melwin och Bella höll sig vakna. Färden hem var helt enkelt underbar, ni vet när det är sådär jättevarmt och man sitter mitt i de svala vindarna som går genom båten.
När vi väl var hemma igen och alla så lagom trötta etfter den härliga båtturen så får vi klartecken att vår nya bil finns att hämta på volvo, så himla skönt att ha blivit med bil igen. Vi har övertagit Daniels taxibil en audi som visserligen har gått mycket men som har en ny växellåda och som är nyligen uppfräschad för 100 000 kr. Torsdag och Daniel var med Emelie till tandis för att rensa ytterligare en gång, det gick jättebra och Emelie behöll ett någorlunda lugn. Idag betalade vi vår nya bil för de pengarna som vi sålde crossen för. Emelie var med Nora hela dagen, de badade lite. Fanny spenderade hela dagen med Moa och på eftermiddagen så skjutsade Daniel och Melwin ner de till Flivik (Moas stuga), där de skulle sova en natt. Emelie och jag utnyttjade då tillfället när vi var ensamma med att bada och busa i vår pool. Jag kan ju verkligen hålla med barnen om att det är sååååååååå sköööönt. Vi badade i 1.5 timmar.
Fredagen var Emelie med mig till tandis och lagade en tappad fyllning, men fy farao vad jag verkligen hatar att gå dit. Väl hemma igen så kom farmor och farfar förbi på samma gång och Daniel bjöd de på kaffe medan vi ändå skulle äta frukost. Kl: 11.00 kom vår granne Josefina hit och fikade med sina härliga barn Gunnar 8 år och Sixten 7 månader. Emelie och Gunnar badade en hel del. Melwin var trött och hann somna innan de kom, men så är det ibland. Fanny kom hem vid 17.30 från Flivik men hon var med Moa resten av kvällen. Mormor och morfar var här en stund och hälsade på. Lördagen blev en lugn dag för familjen Kihl. Emelie blev sugen på att vara med Elin, så hon fick skjuts hit av Linda. De badade endel. Senare var de hos Elin och lekte och då var Erik med! Fanny slappade hela dagen. Vi tittade på film på kvällen. Söndagen spenderades med att åka till Söderköping med fam. Karlsson. Vet inte om jag behöver säga vad vi gjorde där mer än att tittade på alla fina båtar som låg på Göta kanal...Vi var på smultronstället och kan ni tro att vi åt världens godaste glassar i år med. Ni som inte har varit där och ätit måste verkligen åka dit, men man måste både älska glass och vara hungrig. Med glass i magen så gick vi en liten promenad längs Göta kanal, efter det ville barnen ta med sig sina pappor upp på det höga berget. som tur är så var ju Mewlin med så jag slapp att valla mina ben denna gång, phuuuu så skönt. Linda och jag satt med melwin på bryggan och bara njöt av den friska luften...Tack fam. Karlsson för sällskapet! Resten av dagen spenderades hemma med olika aktiviteter.

Inga kommentarer: