torsdag 7 januari 2016

Vecka 52, Jul

Måndag
Melwin, Daniel och jag gick upp medan Emelie låg och sov. Jag lämnade Melwin på dagis och fortsatte sedan till jobbet. Idag blev jag erbjuden ett jobb på ett privat ställe, men i skrivande stund så tackade jag nej till det, man vet vad man har men inte vad man får. Det har varit ett svårt beslut med velande hit och dit men kom ändå fram till ett klokt beslut. När jag slutat jobba och kom hem till Emelie och Melwin så lagade Emelie tacos till maten. Melwin sov hos Fanny och Robin på kvällen. Vi satt vid tvn på kvällen. Emelie var inne hos oss på kvällen. 
Tisdag
Daniel gick upp tidigare än mig, jag gick upp när han åkte till jobbet. Sedan åkte jag till jobbet. Melwin var hos Fanny och Robin på dagen. Mormor åkte hem med Fanny och Melwin till Emelie. De var hemma hos oss till jag kom hem. När jag kommit hem gjorde jag, barnen och mamma ärende. När Daniel kommit hem så åt vi mat. Vi hann med en hel del plockande och fixande. Jag ugnsbakade skinkan på kvällen. Myste med Melwin och Daniel framför tvn en stund innan vi lade oss.
Onsdag
Jag gick upp tidigt och gjorde mig klar. Jag cyklade till mitt jobb. Daniel började senare än mig. Emelie och Melwin låg kvar hemma och sov. Senare på dagen var Melwin med mormor hos oss. Innan jag slutade så åkte jag på massage. Efter det cyklade jag hem och då gjorde vi lite ärenden. Melwin hade då fått feber.

På kvällen när Daniel hade kommit hem så åkte vi alla utom Fanny och Robin till Camilla, Fredrik och Kalle och åt varma mackor och spelade bingolotto på uppesittarkväll. Melwin blev så dålig och fick hög feber så vi fick åka hem rätt tidigt. Vi fortsatte med uppesittarkvällen hemma. Melwin hade 39,5 graders feber när vi kom hem, han somnade efter att han fått Ipren. Fanny sov hos Robin.

 Torsdag/julafton
Melwin var varm hela natten, så han vaknade med 38,5 graders feber och ont i halsen. Det första vi fick göra var att höra av oss till syrran och kolla så att det var okej att komma upp med en febrig kille till dem, då de har det tufft som det är. Syrran tyckte att det var okej. Farmor och farfar kom hit och åt julfrukost, så mysigt. Barnen fick lite julklappar och sedan fikade vi. Sonen var inte så pigg och åt ingenting. Han hade så ont i halsen.

Melwin fick kläder, leksaker och pengar och tjejerna fick pengar och parfym som de hade önskat sig. Runt 12:30 hade vi firat färdigt vår jul hemma med farmor och farfar och begav oss för att fira jul i Mantorp hos min syster med familj. Fanny körde oss upp till Åtvidaberg där Daniel tog över. Vill inte att Fanny ska köra motorvägen på julafton när hon aldrig har kört där förut.

Mamma, Pappa och faster hade åkt på morgonen till Mantorp så när vi kom dit var de redan där. Syrran och Ellioth hade varit iväg ett ärende. När vi packat in oss var Melwin en trött hjälte med 40 graders feber. Orkade inte leka med Ellioth. Han ville bara ligga och vila men jag fick en syskonbild på barnen innan han somnade.

Julklappar i massor som vanligt. Helt sjukt vad vi handlar julklappar till barnen. De får ju av så många också. Ellioth och Melwin satt och läste på några, det var två stora och som tur var fick de var sitt. Melwin fick lite Ipren och blev lite piggare så han orkade vara uppe när tomten ringde på dörren. Tjejerna var förväntansfulla och undrade vad de skulle få och inte. Alla barnen blev nöjda och Melwin däckade i soffan i jämte mig med återigen 40 graders feber och mer ont i halsen. Ellioth tyckte det var tråkigt att inte Melwin orkade leka men Emelie ställde upp som lektjej. Daniel fick en drönare av mig som han blev glad över, den hade en kamera också.


Melwin fick återigen Ipren och somnade i soffan hos oss. Vi andra satt och tittade på film på tv och umgicks. Tjejerna gick och lade sig ganska tidigt och då somnade Melwin hos dem. Vi satt uppe ganska länge. När vi hade sovit en stund så väckte Fanny mig och sade att Melwin kräktes på toaletten, han hade då 40 grader igen. 
Fredag/juldagen
Kräkningen fortsatte två gånger till på natten och tidig morgon så det blev inte mycket sömn för mig. Daniel och jag bestämde oss för att packa i hop tidigt för att inte smitta någon även att han kräktes av att han hade så ont i halsen. Kl 07:30 satt vi i bilen på väg hem utan frukost i magen. Alla barn somnade på vägen hem. Ringde 1177 när vi kom hem då han hade så ont i halsen och så hög feber, fick en tid kl 14:00 på vårdcentralen. Diagnosen blev scharlakansfeber och han fick penicillin mot det. Så häftigt att se den markant röda tungan med stora knottror och så hade han rödflammig hud men svårt att se på bilderna. 

Melwin och jag sov en del på förmiddagen och dagen eftersom vi inte sovit på natten. Vi låg och halvsov framför tvn medan de andra tittade på tv. Tjejerna åkte ner till Robins lägenhet. Vi hämtade hem Emelie vid 23:00 och då åkte Fanny till Alma och sov över. Daniel, jag och Emelie satt uppe en stund på kvällen när Melwin somnat. 
Fredag och lördag
Vaknade ganska sent på lördagsmorgonen. Daniels mamma kom hit en stund. Vi tog det lugnt framför tvn ganska länge. Vi tvättade, plockade och diskade. På eftermiddagen var vi hos mor och far och åt julmiddag och öppnade några fler paket. Efter det fick Emelie besök av Robert. Fanny och Robin var hos oss en stund på kvällen. Melwin var nu lite piggare och hade bara lite feber.

Söndagen sov vi alla lite längre. Åt en sen frukost som blev en brunch. Tittade lite på tv efter brunchen innan vi gjorde oss klara och klädde på oss. Emelie var med Filippa ett tag. Melwin var lite piggare och mindre feber, kunde äta lite också. Fanny och Robin var här ett tag på kvällen och umgicks med oss. Vi tittade på tv. Fanny och Robin sov hos Robin. 

Inga kommentarer: