lördag 9 januari 2016

V 53, Nyår

Måndag
Fanny skickade sms på morgonen och ville bjuda ner mig, Emelie, Melwin och mormor på frukost. Vi gjorde oss klara och hämtade mormor. Det roligaste var att hon inte hade någon frukost så det fick vi köpa lite mackor, juice, pålägg, smör mm. Emelie gick på stan med sina kompisar. Mamma och jag gick också ner en stund på stan men vi köpte ingenting. Melwin ville vara kvar och mysa med storasyster under tiden. Daniel jobbade. Emelie sov hos Filippa på kvällen. När Daniel kom hem åt vi mat. På kvällen satt vi framför tvn och tittade på en film tillsammans. 
Tisdag
Melwin och jag sov ganska länge på morgonen. Daniel hade gått upp tidigt för att jobba. Melwin och jag åkte ner till stan och gjorde några ärenden. Efter det gick vi till mitt jobb för att hälsa på Ena min arbetskamrat. Vi fikade lite där innan vi åkte hem igen. Linda kom hem till oss och vi planerade nyårsaftons meny. När hon åkt hem så började Melwin och jag städa, Melwin dammade och jag dammsög och tvättade toan. Emelie var en stund med sina kompisar, de åkte epa-traktor. Vi andra tittade på film i soffan. Emelie kom hem lite senare på kvällen. 
Onsdag
Daniel, Melwin och jag upp tidigt för att äta upp frukost. Sedan packade vi bilen med korv, bröd, ketchup, saft, kol och tändstickor. Vi åkte ut till Bondbacken och där träffade vi Maria, Jakob och Jennifer med hundarna där ute. Det var så kallt men så friskt och skönt. Så härlig natur vi har i Sverige, helt sjukt underbar. När vi kom hem så lade Melwin och jag oss i ett bad. Daniel och jag fixade lite hemma. På kvällen hade Emelie två kompisar som sov över hos henne. Spelade spel med Melwin på kvällen. Lite senare tittade vi på en film. Fanny var med Robin hos honom. 


Torsdag
Daniel gick upp mycket tidigare än oss andra, han skulle jobba. Jag och Melwin gillar att ligga och slappa i sängen innan vi går upp. Melwin och jag åt frukost innan vi klädde på oss och gjorde oss klara. Melwin var hemma hos tjejerna medan mamma och jag tog en promenad ute, så skönt efter julhelgen och allt gott man har ätit. Emelies kompisar gick hem. Vi förberedde oss, duschade och klädde på oss. Fanny kom till oss och sminkade mig. När Daniel kom hem från jobbet så gjorde han sig klar. 
Vi packade med oss allt vi skulle ha och packade bilen. Vi kom till Karlssons vid 18:00. Vi började göra förrätten som vi hade bestämt till gratinerad hummer, till de som gillade det och till Emelie, Melwin och mig gjorde jag toast med räkor och ägg. Jättegott. Sedan var det dags att börja med varmrätten som vi hade valt kycklinggryta med bulgur och sallad, det blev hur gott som helst. Efter det åkte Linda, Emelie, Elin och jag och hämtade lite badkläder till Emelie. När vi kom tillbaka var det dags för efterrätten som var vit och brun chokladmousse med färska bär. Den var sådär tyckte jag och de andra. Vi har ätit godare tidigare om åren. 
Tror detta året var vårt 13 året i rad som vi firade nyår ihop. Så kul men snälla någon så fort åren går. När klockan var 23:30 gjorde vi alla oss klara för att bada in det nya året, så kul det har vi aldrig provat förut. Det var så häftigt och mysigt på alla sätt och inte minst Melwin gillade det skarpt. Vi skålade in det nya året med skumpa (alkoholfri). Vi såg massor av raketer från himlen. När vi kom in satt vi och snackade och umgicks. Tiden sprang iväg fort, helt plötsligt var klockan 01:30, då åkte Linda och jag och hämtade Fanny som hade låst in sina nycklar till lägenheten och ville sova hemma. Vi åkte sedan hem vid 02:00 när Melwin hade somnat i soffan. Somnade inte förrän kl 03:00 när vi kom hem. 
Fredag
Daniel sov till 09:00, en timme för mycket, snacka om att han har rutiner. Han sover aldrig längre än till 08:00. Melwin, flickorna och jag kan sova länge. Melwin och jag vaknade vid 11:20. Då åt vi frukost och bara chillade i soffan framför film. Fanny och Emelie sov lite längre. Mor och far kom hit kl 15:30 och åt mat hos oss. Vi testade vår fritös som vi köpt. Det var gott men ingen man kan göra ofta då det blir väldigt fettigt. Fanny åt hos oss innan hon åkte hem till Robin. På kvällen bloggade jag en stund. Vi tittade på tv lite senare. 
Lördag
Vi vaknade alla ganska tidigt. Vi åt frukost och gjorde oss klara. Jag packade lite för Melwin och mig. Vid 11:00 kom mamma hit och hämtade Melwin och mig. Vi åkte till Mantorp. Melwin var sjuk på julafton så vi fick åka hem från Mantorp lite hastigt. Han vill så gärna leka med sin kusin Ellioth och vi andra vill också åka dit och träffa Mahlin och Magnus. Vi hade ett tufft väder med snö och halka så vi körde sakta och försiktigt. 
Vi kom upp klockan 13:00. Två glada killar som började leka med en gång. Mamma och jag var iväg ett ärende och när vi kom tillbaka åkte Mahlin iväg. Mamma, jag och killarna åkte och handlade. Sedan lagade vi maten till Mahlin kom hem. Vi åt mat och pojkarna lekte och hade det så mysigt. Daniel och Emelie kom senare. Vi satt och tittade på tv, spelade spel och snackade. Killarna var uppe lika sent som oss andra. 

Söndag
Alla sov ganska länge. Vi åt sen frukost. Mamma och jag tog småkillarna till pulkabacken medan Mahlin och Emelie åkte och handlade. Daniel åkte iväg ett ärende. Melwin gillar att vara ute i snön och i Mantorp var det så att man kunde åka pulka. Ellioth gillade inte detta alls och ville snart gå hem igen och Melwin blev lite sur. Daniel och Emelie åkte hem på eftermiddagen. På kvällen efter killarnas önskemål serverade vi tacos. Så gott det är. Melwin gillar det jättemycket. Han åt massor. Efter att vi plockat undan maten så gick Mahlin, Melwin och jag ut och badade i deras spabad, det var -12 grader ute. Det var skönt att bada och även denna gången så gillade Melwin det. När vi kom upp från badet tittade vi på tv och snackade. Killarna lekte sent även denna kväll. 
Inga kommentarer: