lördag 22 augusti 2015

Vecka 32, Äntligen kom sommaren

Vecka 32
Måndagen vaknade vi ganska tidigt och åt frukost ute på vår härliga varma altan. Ungarna sover gärna länge på morgonen. Denna dagen hade vi bestämt att vi skulle ut med båten på ett liten lugn tur. Vädergudarna var med oss och vi alla åkte ut till Päronholmen, det var lite svala vindar, men skönt att komma iväg från gården ett tag. 

Det blir lite tråkigt och långsamt hemma för Emelie att bara ligga hemma i sängen och sova, vila och titta på filmer. Melwin är så söt mot Emelie, när vi åkt säger han: -Pappa kör försiktigt när Emelie är med hon är ömtålig, sakta ner när det kommer vågor! Han är så rädd om henne. De två brukar busa massor men nu har han lärt sig att inget bus med Emelie förrän hon är bra efter jul någon gång. Maximal otur att få körtelfeber på sommaren. Läkarna säger att det tar cirka 6 månader innan man är helt frisk igen, det var inte vad vi hade väntat oss. Det finns två virus av körtelfeber och Emelie hade otur även här att få den som är lite tuffare mot kroppen. 
Väl på plats låg Emelie och vilade på täcket och Fanny solade och badade i 16,5 grader kalla vattnet. Daniel och Melwin fiskade lite på låtsas. Jag slappnade av i solen och hade koll på Melwin. 

När vi kom hem åt vi mat och tog det lugn och lite senare kom Fanny och Robin och sov hos oss. Jag var iväg hos Steffi på kvällen. Det är första året som Emelie väljer att inte bli brunare än sin pappa. Frusen och sjuk i värmen. 
Tisdag gick vi återigen upp tidigt för att åka ut till Päronholmen. Fanny var med igen, Robin jobbade. Det blev en kortare stund denna dagen eftersom Emelie inte orkade vara ute så länge. Ingen badade. Melwin och Fanny badade i poolen när vi kom hem. När Robin kom hem så åt vi mat. Mamma kom förbi en stund. Melwin och jag tittade på film på kvällen. 
Onsdag vaknade vi sent och tog en slappdag. Vi åt frukost och slappade lite framför tvn på förmiddagen. Mamma kom hit och vi tog med oss Melwin till lekparken en stund. Vi satt ute och solade lite på altanen och sedan Badade Melwin och jag i poolen. På kvällen var vi inne och tittade på film. 

Torsdag var också en dag vi valde att vara hemma. Vi tog det lugnt på förmiddagen. Jag var iväg och gjorde några ärende. Fanny kom hit en stund på dagen. Jag bakade en blåbärspaj som vi bjöd mamma och pappa på. Emelie följde med Filippa och hennes familj till deras stuga i Byxelkrok. Melwin och jag tittade på film på kvällen. 
Bildresultat för blåbärspaj
Fredag gick vi upp ganska tidigt och packade för ytterligare en dag till Päronholmen. Vi tog med oss mamma också. När vi kom ut till holmen intog vi frukost i form av äggmackor. Det är ändå något speciellt att äta frukost på sjön, solen värmer och man hör havet klucka. Daniel åkte in och hämtade Fanny vid lunchtiden. Emelie var fortfarande på Öland, vi pratade på facetime några gånger och hon var så trött, men de vilade mycket. Fanny och Robin var på fest på kvällen. Fanny sov hemma på natten. Melwin tycker inte att det är kul när Emelie är borta, det blir tomt. 
Lördag vaknade jag av solen som lyste in genom rullgardinen i sovrummet. Det blev snabbt lite molnigt. Daniel och jag gjorde några ärenden medan Melwin var hemma med Fanny. Melwin gillar att vara med sina systrar. Fanny är den lugna och tar hand om Melwin som en storasyster men gillar även att gosa med honom, medan Emelie är den systern som gillar att busa, "leka" och gosa med honom. Just nu orkar inte Emelie då hon är sjuk och mycket trött och får inte busa om hon skulle råka få en spark i magen av lillebror. 
På kvällen hade vi och Karlssons bestämt att ses på Päronholmen för att äta mat tillsammans och för att ha lite lördagsmys på berget. Det blev en helt underbar kväll. Så skönt och solen värmde oss länge. Emelie och Erik var inte med. Melwin och vi saknade Emelie så ringde facetime och pratade, hon saknade oss. Så glad över att det är sommar och att ha fina vänner och dessutom få tillbringa en fin kväll med vänner är sådan som man kan leva länge på. 

Söndag gick vi återigen upp tidigt och packade och gjorde oss klara för ytterligare en dag på Päronholmen med Karlssons, Jennifer, Lars och en kompis till Elin. Vi kom ut redan vid 09:00. Vi åt frukost på berget när vi kommit ut. Fanny och Robin kom ut på skotern lite senare och hade ätit hemma. Denna dag var det 19 grader i vattnet och jag badade. Vi åkte hem vid 18:00 och det var så härligt och skönt. 

Slagen kille i bilen på väg hem i bilen. Vi stannade och handlade lite och då somnade han. När vi kom hem åt vi mat. Klockan 19:30 kom trött Emelie hem från Byxelkrok. De hade haft fint väder och haft det mysigt även om Emelie var trött och somnade tidigt på kvällen. Summeringen denna här veckan blir en helt underbar vecka med semester, sol, bad, familj och vänner. 

Inga kommentarer: