lördag 30 maj 2015

Motion, vecka 21-22

Nu när jag är 40 plus har jag kommit på hur skönt det är i kropp och själ med motion, är det det som kallas att komma in i 40-års krisen?! Tror inte riktigt det men vet inte vad som har hänt. Min kropp säger ingen ork efter jobbet men mitt förnuft säger du måste. Känner att jag mår bra av motion. Just nu är mitt mål mellan 5-10 km 4-5 dagar i veckan. Jag känner att jag sover bättre och klarar stress bättre. Vecka 21 blev det 25 km i benen och denna veckan är jag än så länge uppe i 26 km ni som är vältränade tycker säkert att det är lite men för mig är det helt ok just nu. Kommer att öka på till mellan 30-35 km snart. Så stolt över mig själv.
Vecka 21
Veckan började som vanligt med jobb för Daniel och mig men efter en härlig, solig och varm helg tillsammans med familjen. Barnen var i skola och på dagis. Fanny och Robin sovit lite hos oss och lite hos Robin, det är så mysigt att ha dem här. Melwin gillar när de är hos oss med för då kan han busa med Robin och mysa med Fanny. Melwin har lekt med kompisar efter dagiset. Emelie har träffat Adam hela veckan hos oss. Jag har dragit ut två lösa tänder på sonen som satt på en tråd vardera. Ni kan tro att han var så stolt och till och med hade tandfen hittat hit också. Har cyklat och gått en del denna vecka. Myst med Melwin framför en film på kvällarna.

Helgen var Melwin på kalas hos en kompis, som han längtat efter det, efter kalaset lekte han med Linus hela dagen. Vi var ute i trädgården och fixade lite. Fanny och Robin var här en stund. Emelie var med Filippa som sov hos henne. Tittade på Schlagerfestivalen. Blev en sen natt. Söndagen blev det en tur med båten till stugan med Melwin, Fanny och Robin. Så blåsigt och kallt men fint väder ändå och härligt. Fikade där innan vi åkte hem igen. Emelie var hemma med Filippa. När vi kom hem åkte vi till IFK för Melwin ville prova fotboll. Han tyckte bara att det var kul med uppvärmningen sen blev han ledsen och vägrade vara med.


Vecka 22 
Denna vecka har det varit bra väder och varmt. Daniel och jag har jobbat men vi har kunnat njuta av värmen och solen när vi kommit hem. Barnen har varit i skola och på dagis. Emelie har varit hemma två dagar med huvudvärk och yrsel. Vi har ätit lite senare på kvällen. Nu börjar man märka av att man blir piggare av ljuset och behöver inte sova lika mycket som på vintern. Jag säger varje kväll att jag ska lägga mig tidigt för att jag är trött men somnar runt 22:30. Fanny och Robin har sovit hos oss en del. Emelie har varit med Adam hos oss. Mamma och jag har gått några promenader och även cyklat till och från dagis och jobb. 
Blev en sväng till Corner häromdagen när Daniel kom hem sent och jag var alldeles för trött för att laga mat. Daniel har skämt bort mig nu när han står för matlagningen eftersom han kommer hem 1,5 timmar varje dag före mig. Men å andra sidan så har jag lagat mat åt han i 20 år så jag har lite att få tillbaka, hahaha. Igår var det fredag och då lagade jag flygande Jacob med ris så Fanny och Robin åt hos oss. Daniel och Robin snackade om bilar med tillbehör hela kvällen, typ. Vi andra tog det lugnt framför en film, dator och padda. 
Idag gick vi upp tidigt för att åka med familjen Pettersson till Astrid Lindgrens värld. Vädret var verkligen inte med oss, det regnade ända fram till vi skulle titta på Pippis föreställning som vi sparat till sist. Vi var då lite frusna och hungriga då så det var så skönt när vi kunde njuta lite mer av föreställningen än att skydda oss mot regnet. Även om vädret var tråkigt så hade vi en helmysig dag med familjen Pettersson. Elliot och Melwin var nyfikna och tittade på Madicken, Karlsson, Emil och Pippi. Skådespelarna var jätteduktiga. 
Emelie valde att inte följa med, hon ville ha sovmorgon. Adam kom till henne och även Filippa, de var hemma hos oss. När vi kom hem ville Melwin titta på Pippi och då passade jag på att blogga. Fanny och Robin åkte hem till Robins föräldrar. För oss andra blir det att vara hemma och värma upp temperaturen i kroppen och lite senare blir det film och toast och mys. Känner att jag vill ut och röra på mig men det har jag ju redan gjort idag, men vill ut och gå en långpromenad men det får bli imorgon.

Inga kommentarer: