söndag 17 maj 2015

Härliga vår med mycket tankar, vecka 18-20

Bildresultat för vårblommor
Vecka 18
Ny vecka, så inspirerande och kul. När man har varit med om olika saker i livet så upptäcker man vad som är viktigt, värdefullt och ger full livsglädje. I mitt liv så är min familj viktigast och ger mig styrka och energi. Mina tre barn som jag älskar över allt annat, Fanny, Emelie och Melwin, mamma älskar er <3. Mina föräldrar och min syster med familj <3. Jag har tre fina vänner som betyder otroligt mycket och som funnits länge för mig men även för min familj. Jag har ett jobb att gå till varje dag med många fina kollegor. Allt detta är mycket betydelsefullt för mig. 
Vi har gått upp tidigt även denna vecka. Skjutsat Melwin till dagis och efter det hämtat min cykel och cyklat till jobbet, skönt med vår sa att man kan cykla igen. Tjejerna har varit i skolan. Daniel har jobbat. Har hunnit med ett tandläkarbesök.  Mamma var med Fanny till sjukhuset. Fanny och Robin har varit hos oss på kvällarna och ätit och sovit. Jag har fått massage på jobbet, vi får massagen var tredje vecka, det är verkligen behövligt och att få det på arbetstid känns mer lyxigt.

Valborgsmässoafton jobbade både Daniel och jag. Jag slutade vid 17:00 men gick tidigare. Ena, Fanny och Melwin och jag gjorde några ärenden. När vi kom hem så duschade vi och gjorde oss i ordning för våra gäster. Vi hade som tur var beställt exotisk planka från Maxi. Vid 18:00 kom våra vänner hit och firade Valborgsmässoafton med oss. Emelie var med en stund sedan gick hon och en kompis iväg. Fanny och Robin var med oss hela kvällen, första gången på många år. Det var supertrevligt, Daniel fick en present för att han hade fyllt 40 år.

Den 1 maj åkte jag till jobbet och jobbade några timmar. Emelie åkte då med en kompis till deras stuga i Byxelkrok. Fanny och Melwin var en stund i Robins lägenhet. Helgen var lugn och Daniel, Melwin och jag var på stan och handlade kläder. Fanny och Robin var i Linköping. Hade en mysig helg med bara Melwin, vi spelade spel och myste framför film. Söndagen kom Emelie hem som Melwin hade längtat mycket efter. Vi var mycket ute då det var varmt och skönt.
Vecka 19
Veckan började som vanligt, tidigt för Melwin och mig. Vädret var strålande solsken, typiskt så fort man ska jobba så är vädret bra. Skjutsade Melwin till dagis och cyklade hela veckan. Tjejerna har varit i skolan. Daniel har också jobbat. Numera är det skönt när man kommer hem från jobbet och klockan är 17:30 för det är ljust så länge och dagarna känns längre. Veckorna rusar på och snart är sommaren här. Denna veckan har varit lugn och harmonisk. Barnen har varit med kompisar efter skola och dagis. Daniel och jag har fixat och pysslat hemma på kvällarna. Vi har varit ute de kvällarna som har varit sköna. Jag har varit på promenader med mamma, skönt att ha kommit igång efter min operation i munnen. Man märker att det ger mersmak när man väl har börjat med motion. 
Melwin och jag var och fikade hos min faster på fredagen efter jobbet och dagis. På kvällen åt vi middag hos mor och far med Fanny och Robin. Lördagen var vi med Melwin på Lysingsbadets fina lekpark, Melwin är lite blyg och det tog en stund innan han släppte loss. Efter det övningskörde vi med Fanny. Daniel var ute och fiskade med Mathias. Emelie var med sina vänner hela dagen och kvällen. Fanny och Robin sov hos oss. Vi har varit mycket ute i solen. Melwin har lekt med sina kompisar. Han gillar verkligen att leka med kompisar. 

Fanny har bott mycket hos Robin nu så henne har vi inte träffat så mycket, vi märker att vår lilla flicka har blivit stor och vill börja prova sina egna vingar. Som föräldrar är det både med glädje och sorg i hjärtat när det man älskar mest av allt på jorden börjar glida ur ens grepp mer och mer. Man vill hålla kvar men vet att man måste släppa mer och mer. Det är en väldigt svår balansgång. 

Vi tycker inte vi har gett vår dotter allt som behövs för att vara trygg och stå på egna ben men ... gör man någonsin det? Vi märker själva att Fanny ena stunden är vuxen och klarar sig bra men i nästa kommer tillbaka och behöver trygghet och stöd. 

Blir man någonsin klar som förälder och kan känna sig trygg när barnen inte längre bor hemma? Hur ska man veta att man gett rätt verktyg till sina barn? Har man uppfostrat barnen rätt? Vad har man gjort fel, kunde vi gjort på ett annat sätt? Ja frågorna är många men det finns inga svar förrän barnen är vuxna och ska själva uppfostra sina egna barn. Vad och hur man än gör så tycker barnen alltid man gör fel! Det handlar bara om att man vill skydda det käraste man äger för att det är så dyrbart. 

Vecka 20
Veckan som varit har varit helt i sin ordning. Jobbat, jobbat och åter jobbat. Barnen har varit i skolan och på förskolan. Daniel har jobbat. Det har varit en kortvecka denna vecka, skönt med några extra dagar hemma med familjen för att ladda batterierna ännu mer. Mamma och jag har gått på promenader efter att jag har ätit middag med familjen. Fredagen jobbade jag och då kom min syster med familj på en blixtvisit över dagen, jag hann träffa dem några timmar innan de åkte hem. Fanny och Robin åkte till Stockholm över några dagar. Emelie har varit med kompisar och haft övernattning hos oss. Melwin har lekt med sina kompisar. Daniel har varit och fiskat torsk med Mathias. 

Inga kommentarer: