söndag 12 april 2015

Vecka 13 - 15

Vecka 13
På måndagen vaknade Daniel och jag av att Melwin kräktes i vår sömn 04:30, verkligen det värsta jag vet. Jag gillar inte att torka kräks eller ha det själv (det gör väl ingen i och för sig). Vi hann och ligga en 1 timma till innan nästa kräkning i sängen kom. Jag var hemma med Melwin hela dagen. Vi hade en dag framför tvn, inte ofta som jag har varit hemma med Melwin när han varit sjuk, det har oftast varit Daniel som varit det. Tjejerna var i skolan. Mamma kom förbi en stund. 

Tisdag och onsdag var jag också hemma med Melwin. På onsdagen var jag med Fanny till sjukhuset. Då var Melwin med mormor. Melwin hade nu hunnit och bli pigg och frisk. På kvällen kom mor och far till oss och åt våfflor eftersom det var våffeldagen. På kvällen blev det en tidig kväll i säng där Melwin och jag tittade på tv. Torsdagen jobbade jag och Melwin var hemma hos Fanny som inte mådde så bra. Jag var på sjukhuset och gjorde ultraljud på njurarna efter att jag har haft känningar av grus men allt såg bara bra  ut. 
Fredagen var en min älskade makes 40-årsdag. Daniel och jag jobbade. Emelie var på skolan och Melwin på dagis. Fanny mådde bättre men var hemma från skolan. Fanny var med Robin hela dagen, då det var hans födelsedag med. När vi kom hem från jobben, skola och dagis så åt vi mat för att på kvällen ha ett litet släktkalas för Daniels familj. Familjen Karlsson var förbi med blommor till honom. Det blev en lugn dag. 

Lördag gjorde vi några ärenden när vi var klara. Mamma, Melwin och jag gick en promenad. Fanny var med Alma, vi åt grillat för första gången detta året, det är så gott. Fanny och Alma var på tjejmiddag på kvällen. Emelie var hemma med oss på kvällen och vi hade filmmys och lördagsmys. Söndagen hade vi lite sovmorgon. Melwin var på kalas hos en dagiskompis. Mamma och jag åkte ut till Gränsö och gick en promenad, det är så rofyllt och fint där. 
Vecka 14
Vardag igen. Skönt att det blir ljusare och ljusare för varje dag som kommer. Man känner själv att man får mer energi nu. Daniel och jag har jobbat. Barnen var i skolan och på dagis. Hela veckan har flutit på bra. Mamma och jag har hunnit med och gått några promenader på kvällarna efter jobbet och Melwin har cyklat då. Emelie har varit med kompisar efter skolan. Fanny har övningskört några gånger. 
Vi medicinska sekreterare på mitt jobb som vill får massage på arbetstid och det fick jag i torsdags och det är så himla skönt och välbehövligt, känner att jag är spänd i axlarna. På torsdagen var det skärtorsdag och vi fick gå hem tidigt men det gjorde jag inte eftersom jag behöver tiden. På kvällen åt vi mat och hade tvmys. På fredagen packade vi ihop oss och åkte till Mantorp till familjen Pettersson. 

Härligt att ses som vanligt. Småkillarna älskar att leka med varandra. Melwin saknar sim kusin Ellioth mycket, det säger han ofta. Vi har umgåtts och haft det så bra. Vi firade Daniel och Mahlin på lördagen innan vi åkte hem och då kom mamma, pappa och faster dit. Åkte hem till Fanny på eftermiddagen. Resten av helgen fortsatte Daniel att fixa i Fannys rum, så att hon kunde flytta in sina saker där. 
Vecka 15
Annandag påsk, våren är så härlig och underbar och innehåller så många lediga dagar. Mysigt att få de där extra dagarna med familjen. Emelie har varit med Filippa hos oss och hon sov hos Emelie. Då vädret var bra så har vi varit ute en del. Fanny och jag har övningskört en del. 

Tisdagen var jag hos tandläkaren och drog ut en tand som var så svår att han fick skära upp tandköttet och dela på tanden. Sedan blev det några stygn och en helvetisk värk. Melwin, Emelie och jag var hos Maria och tittade på Cillas hundvalpar, så himla söta de är. Mamma fick komma och ta hand om Melwin så att jag fick vila en del. Fanny var iväg och träffade Jennie och Maja och sov sedan hos Alma. Emelie var med Filippa på kvällen. 
Onsdagen var det en dag med återigen mycket värk så det blev en dag med vila igen. Emelie var med Filippa som sov här och Fanny var med Alma på bio och de sov här på kvällen. Torsdag gick Daniel och jag upp tidigt och jobbade medan barnen sov och fortsatte med påsklovet. Det har varit tufft att jobba med värken men det har fungerat, jag kunde sitta i mitt rum och inte behöva prata så mycket då det gör ondare då. På torsdagen satte Daniel och Melwin upp studsmattan, då blev Melwin lycklig. 

Fredagen jobbade Daniel och jag med. Värken är som värst på nattetid och det är svårt att koppla av och sova. Så att jobba har varit lite jobbigt. På fredag eftermiddag försvann värken för att komma tillbaka igen på natten igen. Hoppas hoppas den snart är borta för nu börjar det bli lite jobbigt. Jag ska ju bara äta flytande kost till nästa fredag också och det är tufft. Men jag har även ätit snabbmakaroner och mos som jag blev matförgiftad av. 

Daniel höll på med båten inför sommaren. Vi andra var ute lite på gården. Mamma och jag var ute med barnen på Skanvik för att Fanny och Emelie ville fota lite. Det blåste och var lite blåsigt. Melwin gillade att vara på bergen och springa i skogen. Så härlig natur vi har på Gränsö. Skulle kunna tänka mig att bo där. När vi kom hem så grillade Daniel till dem och jag fick nöja mig med snabbmakaroner. På kvällen tittade vi på film och myste.

Idag kommer det vara en slappdag med min tandvärk, jag gillar inte denna värk den gör att jag håller på att bli galen snart om den inte försvinner. Fanny har åkt till Zandra för att jobba lite. Melwin ska leka med en kompis. Daniel fortsätter med båten. 

Inga kommentarer: