onsdag 22 januari 2014

vecka 50

Vecka 50
Veckan har gått undan i en rasande fart som alla andra veckor på året. Denna vecka har varit full med aktiviteter på jobbet med grötfest för våra kunder som Malin och jag fick tillfälle att träffa kunderna samt att visa upp vilka vi var. Jag har också hunnit med att gå på julbord med jobbet på Guldkant vilket var både gott och supertrevligt.

Hemma har barnen träffat kompisar och börjat längta efter jullov. På onsdagen var Mamma, jag och Emelie på Melwins dagis och tittade när de hade luciafirande och de var så duktiga alla små söta barn. Melwin sjöng ingenting och jag blev förvånad då han hade sjungit alla sånger hemma så vi visste att han kunde dem. Melwin var tomte.

Annars har veckan flutit på som vanligt. Barnen har gjort läxor och varit med kompisar och Daniel och jag har börjat fixa lite inför jul hemma. Fanny har varit hemma med halsont och feber.

Vecka 51
Den här veckan har Daniel och jag jobbat som vanligt. På måndagen var jag med Melwin på hudmottagningen för att visa upp hans atopiska eksem som aldrig verkar vilja lägga ner sig utan bara breder ut sig på större områden. Han blev erbjuden att bada hos dem men eftersom jag vet att han inte gillar nya grejer så tackade vi nej till det. Han skulle aldrig kliva i eftersom vattnet är färgat tyvärr. Men men vi fick med oss lite nyare krämer.

Melwin slutade dagis på torsdagen och lämnade lite choklad till fröknarna och önskade dem God Jul. Tjejerna slutade på fredagen och då var Melwin hemma med mamma hos oss till jag och Daniel kom hem från jobbet. Mysigt för tjejerna som kommer vara hemma tillsammans med sin lillebror hela lovet och sköta honom det gillar dem. Melwin i sin ordning gillar att vara med systrarna och få all uppmärksamhet.

Helgen jobbade jag jour men det var lugnt så Daniel och jag passade på att städa huset och plocka fram granen som vi pyntade med barnen. Vilken härlig julstämning det blev. Vi handlade de sista julklapparna till barnen samt den sista maten inför julhelgen. På söndagen jobbade Daniel och Emelie och körde ut lite blommor kul för henne att tjäna lite pengar.

Vecka 52
Måndagen innebar jobb för Daniel och Fanny som skulle köra ut fler blommor och jag som skulle till kontoret och jobba. När jag slutat och kommit hem så pysslade vi lite och griljerade skinkan. Det är verkligen så himla gott med första skinkmackan med starksenap på. Det är bara Melwin som inte gillar det i vår familj.

Julafton sov vi alla till klockan 9:30 och gjorde oss klara för att fira första julafton hos Daniels mormor med hans pappa och mamma.Vi åt gröt och skinkmacka där som även blev vår frukost denna härliga intensiva dag. Barnen är uppspelta och spända inför sina julklappar av vad de ska få och vad de inte kommer att få. Melwin blir galen och bara springer omkring till farmor säger att det är dags för julklappar. Ni kan ju bara gissa vad han får, bilar, bilar, planes och pengar. Tjejerna blir bortskämda och får mycket pengar av farmor, farfar och gammelmormor.

Klockan 14:00 tackade vi för allt och for vidare för att fira resten av julafton hos mamma och pappa. Min faster och farbror kom dit också. Vi tittade på Kalle Anka och Melwin somnade gott en stund i min famn. När mamma och Britt-Marie fixat till maten vaknade Melwin och kunde äta med oss.

Runt 19:00 fick vi besök av tomten men tyvärr så hann jag inte att träffa honom för jag var "ute en sväng", synd. Melwin tyckte att det var spännande och var mycket reserverad i Daniels famn och tomten fick ingen kram. Alla barnen fick varsin julklapp innan tomten var tvungen att gå vidare.

Resten av julklappsutdelningen fortsatte efter att tomten gått. Behöver jag ens säga att Melwin fick mest, tjejerna fick dyra men få julklappar och Melwin fick billigare men fler. Alla barnen blev nöjda med allt de fick. När min faster och farbror åkt hem så fortsatte vi julafton en stund till hemma hos oss så att barnen fick plocka upp sina julklappar och bara vara. Underbar dag med alla kära men naturligtvis så saknar jag min syster med familj som var hos Magnus föräldrar och firade jul.


Juldagen var vi hemma och mamma och pappa kom till oss och åt resterna av julmaten. Fanny var med Alma en stund. På annandag jul så jobbade jag jour men det var lugnt så jag gjorde inget mer än att umgås med familjen och vila upp oss.

Till helgen kom min kära syster med familj och firade jul med oss, tråkigt var det att lilla E var sjuk hela helgen men killarna busade lite ändå. Vi åt mat hos mor och far och fortsatte med julklappsutdelningen hemma hos oss. Våra barn fick några julklappar då med, annars var det mest E som fick av mor och far. Helgen var mysig som alltid när vi ses även att det inte blir så ofta.


Inga kommentarer: