fredag 13 december 2013

Det har varit mycket nu och svårt att hinna med att blogga! Vecka 42-49


Storasyster och lillebror
Vecka 42 började som väntat med jobb, dagis och skola. Tisdagen var Daniel och jag med Fanny och Alma på Samhällsprogrammets information, tror helt ärligt talat att det inte är ett program för min dotter och det tycker inte hon heller. Mamma tog hem Melwin och var med han och Emelie tills jag kom hem. De stora barnen har varit med kompisar.

På torsdagen var Fanny hemma på grund av hennes koboltallergi då hennes ansikte hade svullnat ordentligt efter en brun hårfärgning hos frisören. Svårt att få en 15-åring till skolan som är svullen, denna gången är 5 bara detta år och det känns så trist men i skrivande stund har hon fått en bättre medicin som vi hoppas ska hjälpa bättre.

Emelies klass hade disco på fredagen och då var hon där till sent. Annars har vi tagit det lugnt i helgen och inte gjort något speciellt. Tjejerna har varit med sina kompisar.
Melwin och sina bilar
Vecka 43 jobbade Daniel och jag som vanligt. Mamma har även denna vecka hjälpt till att hämta Melwin för att underlätta för mig som är helt slut efter att jag kommit hem från mitt nya jobb. Tjejerna har varit med kompisar efter skolan tills vi har ätit och sedan har de tagit det lugnt på sina rum.

På onsdagen var Daniel och jag med Fanny och Alma på Ekonomiprogrammet medan mamma var hemma med Melwin och Emelie. Det verkar intressant tycker Fanny och vi med...Vi får se vad hon väljer senare när det blir dags, hon tycker även att Naturprogrammet verkar bra.

Efter några tuffa veckor av så mycket ny information så kunde jag bara förstå varför migränen slog på torsdagen men den trotsade jag och jobbade ändå eftersom jag inte blir så dålig av den förutom värken. På lördagen var vi med familjen Karlsson på bowling och sedan var vi hos oss och åt pizza och hade det mysigt. Söndagen gjorde vi verkligen inget speciellt utan bara hade tv-mys med barnen och bara var hemma. Elin sov hos Emelie.
Vecka 44, höstlovet började lugnt. Emelie var hemma med Elin och Fanny var hemma med Melwin. Tisdagen vaknade jag av att Melwin hade falsk krupp och Emelie som inte mådde bra med huvudvärk och ont i halsen. Fanny var hemma med de två och hade tv-mys hela dagen till Daniel och jag kom hem. Fanny var med några kompisar på kvällen och Alma sov hos Fanny. Daniel och mamma har varit hemma lite med barnen eftersom de var sjuka medan jag jobbade.

Resten av veckan blev lugn eftersom de två små barnen var sjuka, Melwin fick ögoninflammation och hade åkt på samma förkylning som Emelie. På fredagen hade mamma tagit med barnen och kom och hälsade på mig på mitt jobb. Vi åkte hem direkt då jag kände att jag började bli sjuk, mamma lagade mat och tog barnen medan jag bäddade ner mig med 39.4 graders feber. Helgen blev hur lugn som helst eftersom tre av fem var dåliga.

På söndagen åkte Daniel och Emelie och hämtade hem vår nya bil en V70, jättefin och skön att köra.
Lillebror spelar på paddan
Vecka 45 fortsatte med sjuka barn men jag jobbade med feber och förkylning några dagar och Daniel vabbade, Emelie och Melwin var förkylda med feber, hosta och ögoninflammation. Jag kämpade på och kände mig bättre mot slutet av veckan. Fanny har varit med kompisar. Fanny praktiserade på Guldkant hela veckan. Hela helgen var vi hemma och jag var hemma med barnen då jag kände mig lite sliten efter en vecka med förkylning, hosta och halsont.
Melle
Vecka 46 var barnen friska igen och jag var mycket piggare efter en lugn helg. Fanny har praktiserat på dagiset Arabia denna vecka. Fanny tog med sig Melwin på promenad på morgnarna och lämnade han innan hon började på dagiset. Jag och Daniel har jobbat hela veckan. Emelie var hemma på måndagen med ögoninflammation.

På torsdagen mådde Fanny dåligt och var hemma från dagis. När jag hade jobbat klart åkte jag hem och fixade mat till barnen. Vid 17:30 hämtade jag Maria, Linda och åkte ner till Guldkant där vi mötte Camilla och hade after work, så trevligt och mysigt det var. Helgen var ganska lugn. Barnen var med kompisar. Vi har även hunnit med lite filmmys.
Emelie och Melwin bakar lussekatter
Vecka 47 jobbade jag och Daniel. Tjejerna var i skolan och Melwin på dagis. På tisdagen var det studiedag för barnen så Emelie och Melwin var hemma och följde med mormor och morfar till stan. Fanny har sovit hos Evelina med Alma. Onsdagen lunchade Malin och jag med Fanny på Åhmans, inte ofta man får tillfälle att luncha med dottern.

På torsdagen var det min födelsedag och då kom mor och far hit och åt smörgåstårta med oss och firade mig. Senare kom min faster och fikade hos oss. Jag fick många fina presenter av min familj, syrran med familj samt mor och far.

Helgen var min första jourhelg och det var lugnt så vi bakade lussekatter med barnen. På söndagen blev Melwin sjuk igen med feber och förkylning. Daniel jobbade på söndagen några timmar.
Melwin i första snön
Vecka 48 jobbade jag och tjejerna var i skolan. Daniel var hemma och vabbade med sjuk liten Melwin några dagar. Onsdagen var det återigen min tur att bli förkyld med halsont och småfeber men jag kunde ändå gå till jobbet. Daniel kom hem med hög feber så det blev en tidig kväll. Torsdagen var jag med Melwin på People så han fick klippa sig. 

Mamma hjälpte till och hämtade Melwin några dagar medan vi var lite risiga. Det har blivit tidiga kvällar. Lördagen städade vi lite och förberedde lite inför kvällen med vårt kompisgäng. Vi hade lite adventsfika och barnen fick julpyssla. Det blev inte så sent. Fanny var iväg med sina kompisar på fest men kom hem 00:00. Somnade sent på morgonen. Söndagen blev en lugn dag med familjen framför tvn.
Jag och Melle
Vecka 49 började med att båda Emelie och Melwin hade falsk krupp, ögoninflammation och fick vara hemma med mormor. Fanny var i skolan. Daniel och jag jobbade och när vi kom hem lagade vi mat. Emelie blev förkyld igen och på torsdagen var det Fannys tur att bli förkyld. 

Mamma tog hem Melwin några dagar från dagis. På fredagen föll första snön och en liten pojke som heter Melwin blev överlycklig. Han var ute på kvällen med Emelie. Daniel jobbade sent så mormor var hos oss och åt lite tacos. Mamma var här på lördagen och bakade pepparkakor medan Daniel, Fanny och jag var på husvisning. Resten av helgen har vi inte gjort något speciellt på. Vi har tjuvstartat att äta tomtegröt, det är så gott. Söndagen kom det ännu mer snö så då var Melwin och jag ute och lekte en stund. 

Inga kommentarer: