söndag 9 oktober 2011

V39 och v40 Hösten är här

Melwin lillprinsen
Märker att nu för tiden så finns det inte så mycket tid till att blogga som när jag var hemma och var mammaledig, men det är skönt att veta vad man ska göra varje dag. Jag slipper ju i alla fall att bli så rastlös som annars brukar vara mitt problem. Det är så kul att blogga så jag kommer inte sluta med det.
Måndagen den 26 september så åkte vår klass till Jönköping på studiebesök och det var mycket intressant och kul, roligt att göra något annat. Vi åt supergod mat. Vi kom till vimmerby kl 17.00 och var hemma klockan 18.00. Mamma var hemma hos barnen när jag kom hem, hon hade maten klar. Fanny var med Alma och Bella på kvällen. På tisdagen - torsdagen var det mycket i skolan, vi hade tre prov som jag fick lysande resultat på. Jag är så nöjd över mig själv och min prestation i skolan. Ibland blir jag ledsen och tycker att jag inte har tid med familjen längre men jag försöker verkligen att tänka positivt även om det är svårt. Jag kommer oftast hem kl 17.30 varje dag och måste plugga två timmar när Melwin somnat så det känns som att jag inte har tid med tjejerna och det är jag mycket ledsen över jag vill ju finnas där för dem eftersom deras far inte har så mycket kvällstid hemma...Men men 2 år går fort. 
Melwin sitter framför hans favvo film pippi på rymmen
Barnen och Daniel är mitt allt, men även mor och far, syrran, hennes familj och mina tre bästa vänner Linda, Camilla och Maria med familjer betyder väldigt mycket och jag behöver deras stöd nu mer än något annat. Tack till alla er som stöttar mig på era olika sätt, det värmer. 
Mammas lilla tjej, söta Emelie
Dessa dagar var barnen med deras kompisar Tessan och Alma. Fredagen kom och jag hade bestämt att Melwin skulle följa med mig till skolan för vi skulle på studiebesök i Kisa om ergonomi och det kanske skulle bli sent och därför ville jag inte att Melwin skulle vara på dagis en fredag kväll. Först var vi i skolan och gjorde klart en redovisning, det gick jättebra med Melwin som var så duktig och lekte med sina bilar som jag tagit med till honom. Även på besöket i Kisa skötte han sig exemplariskt med två tablettaskar. Tjejerna var i skolan och efter det var de ensamma hemma tills vi kom hem. Väl hemma igen så skjutsade vi Emelie och Tessan till IFK för avslutning med fotbollen, de åt pizza och lekte lekar, hon kom hem kl 21.00 med Maria och Tessan. Fanny och Melwin och jag satt framför soffan och gosade efter maten och Daniel jobbade kväll.
Vår fina Emelie
Lördag förmiddag var familjen utan Fanny vid IFK och tittade på när Emelie och hennes fotbollslag spelade match mot föräldrarna, det var kul och barnen vann. Emelie var med Tessan hos oss för hennes mamma och pappa var inte hemma. Jag pysslade lite hemma och Daniel var ute med Melwin. Fanny var inne och tog det lungt. Man får ju passa på att njuta av hennes närvaro så länge hon vill sitta hemma hos oss, hon är så fin och go vår stora tjej. På kvällen var vi tjejer ute och gick en liten sväng med Camilla och Kalle. Skönt med en kvällspromenad. Senare på kvällen satt vi framför tvn och jag pluggade lite i vanlig ordning. Söndagen spenderades åt att fixa med olika saker hemma. Fanny var med Alma och Emelie var med Tessan. Pluggade lite även denna dag. Mor och far kom förbi en stund på kvällen.
Fanny min stora fina tonårstjej
Då var det måndag igen och jag lämnade Melwin på dagis och åkte till skolan. Tjejerna var i skolan och Daniel jobbade. Mamma var hos barnen på eftermiddagen tills jag kom hem, jag är så glad att mamma verkligen ville ta hand om barnen på eftermiddagarna. Jag lagade mat när jag kom hem. Tjejerna var med kompisar en stund. Tog det lungt på kvällen och jag läste på ett prov som jag hade tills på tisdagen. Tisdagen var vi tjejer i skolan och Daniel jobbade och Melwin var på dagis. Mamma hade lagat mat tills jag kom hem. Tjejerna var med kompisar. Emelie hade fått en stelkramp spruta i skolan denna dag så hon fick feber på kvällen. Onsdagen var Emelie hemma hos Daniel eftersom hon fortfarande hade feber. Fanny var i skolan och Melwin på dagis. Jag och min klass hade studiebesök i Västervik på sjukhuset i växeln och på journalarkivet och på labbet. Sedan åt vi lunch på Gertrudsviks restaurang och på eftermiddagen gick vi på psykmuseét. Det var med blandade känslor kan jag tala om. Hämtade Melwin kl 15:00 på dagis så vi åkte hem och lagade mat. På kvällen var vi hemma och tog det lungt eftersom Emelie hade hög feber min lilla skrutta.
Fanny vår fina goa tjej
Torsdagen var Fanny och jag i skolan och Melwin på dagis men Emelie fick vara hos mormor och morfar idag eftersom hon hade så mycket feber kvällen innan. Hon sov nästan hela dagen. När jag kom hem så lagade jag mat och sen var jag och handlade. På kvällen pluggade jag och gosade med barnen. Fredagen kom och Melwin och jag hade tagit ledigt. Jag hade hemstudier men dessa passade jag på att göra medan Daniel och Melwin kollade på Pippi. Så skönt det var att ha en extra dag att vara ledig på. Emelie var med Tessan och Fanny var själv hemma. Mamma och jag tog en promenad med Melwin senare på eftermiddagen. På kvällen var myste vi i soffan och Daniel hade jobbat klart kl 20:00. Så mysif´gt det var att vara alla hemma. Men konstigt nog så är man så trött på fredagskvällar så man måste lägga sig tidigt. För att orka gå upp när Melwin vaknar på lördagsmorgonen.
Fanny
Igår vaknade Melwin av att klockan ringde vid halv åtta och Daniel och jag var så trötta med eftersom att Melwin hostat hela natten och varit jätteledsen. Vi var hos mor och far kl 9:00 och åt frukost med släkten som vi gjort sedan jag föddes... Melwin och jag somnade i soffan hos dem när alla åkt hem. Daniel åkte hem med Fanny och gjorde lite ärenden. Pappa skjutsade hem Emelie. När Melwin och jag vaknat så tog mamma och jag med honom på en promenad, så härligt. Väl hemma så plockade vi undan lite och dammsög. Sedan gjorde vi oss klara inför kvällen och packade Melwins väska eftersom han skulle sova över hos mor och far. Jag skjutsade bort tjejerna till tjejerna Elmerfjords där de skulle ha lördagsmys med taccos, film, läsk, godis och snacks. Vi vuxna åkte till bowlinghallen och åt tacco och bowlade, det var verkligen trevligt. Efter bowlingen så åkte vi hem till oss och fortsatte att umgås, också jättetrevligt... Jag hoppas verkligen att dessa vänner kommer att vara våra vänner resten av våra liv, de är verkligen underbara. Kl 23:00 hämtade jag hem tjejerna eftersom jag som vanligt inte druckit. De gick och lade sig med en gång. Vår sista gäster gick hem kl 24:00. Vi plockade undan lite och gick och lade oss. Jag somnade inte förrän vid 01:30. Jag vaknade kl 7.30 och kunde inte somna om. Vi gick upp kl 9:30 och Daniel åkte och köpte färskt bröd. Vid 11:00 kom vår glada lilla pojke hem, herregud vad vi hade saknat honom. Farmor kom förbi och hälsade på en stund. När hon åkt hem så åt Melwin lunch och så gick Daniel och jag och lade oss och sov en stund. Jag kan tala om att vi blev chockade när vi vaknade och såg att klockan var 16.00. Emelie var hos Tessan och lekte och Evelina var hos Fanny en stund. Mormor kom förbi så vi tog en promenad med Melwin i vagnen på 5 km. När vi kom hem så åt vi mat och sedan har vi bara slappat framför tvn....Nu laddar vi inför ännu en vecka.

Inga kommentarer: