söndag 11 augusti 2013

Vecka 24 - 26

Vecka 24 var en vecka som jag har längtat efter i många månader och äntligen var den här, sista veckan i skolan och det kunde inte kännas mer behagligare än det gjorde. Utmattad efter två tuffa år så hade vi äntligen kommit till de sista dagarna med klassen som kändes tråkigt, jag har träffat många nya fina personer som jag kommer att sakna mycket.

Veckan i skolan var fullspikad som alltid. Måndag och alla i familjen var i skolan, dagis och jobb. Tjejerna var med sina kompisar när jag kom hem och Melwin busade med mormor. Jag lagade mat som vi åt när mormor åkt hem. Daniel jobbade sent och fick äta lite senare. Plockade och fixade efter maten, resten av kvällen tog vi det allmänt lugnt.

Tisdag var Melwin och jag uppe tidigt och gjorde oss klara för en ny dag på dagis och skolan. Daniel och flickorna gjorde sig redo lite senare. Jag åkte hem tidigt med bussen då jag skulle på arbetsplatsintervju. När jag kom till stan så lunchade jag först med Fanny, Alma, Lottie och Evelina. Efter det var jag på intervju som inte ledde till något jobb tyvärr men jag kom så långt i alla fall. När jag kom hem så hämtade jag Melwin efter dagis och bara myste med han och Emelie. Fanny var med Alex på kvällen.

Onsdag gick vi upp och åkte till skolan och dagis. Efter en hel dag med redovisningar så lyckades jag få min jobbiga migrän och kände mig riktigt dålig. Jag mådde så illa att jag trodde jag skulle få hoppa av bussen men klarade mig ända hem. Det värsta var att Daniel jobbade kväll och jag var tvungen att fixa allt med mat och barn för att sedan gå och lägga mig tidigt. Somnade runt 20:00 och var vaken ett antal gånger med värken så att jag inte kunde slappna av ordentligt.

Torsdag hade Emelie och jag avslutning men jag mådde så dåligt fortfarande så jag bestämde tidigt att jag fick bli hemma då min huvudvärk var så påfrestande. Emelie och Fanny var i skolan och Melwin var med mamma. Daniel jobbade. Jag sov nästan hela dagen. Vädret var dåligt så Emelies skola hade avslutning i matsalen för bara familjerna. På kvällen kom mamma hit med tårta och present till mig och blommor till barnen för att fira vår avslutning. Jag kände mig inte så pigg så jag och barnen somnade tidigt. Fanny hade avslutning på fredagen men det var inget speciellt.
Fredagen hade fortfarande inte migränen släppt även att den inte var lika kraftig som tidigare. Jag och mamma gjorde smörgåstårta och fikade. Melwin och Emelie njöt av att bara vara. Jag fick ett blombud med jättefina liljor från min syster med familj, TACK ännu en gång. Jag var och handlade de sista till festen på kvällen. Jag plockade och städade så gott jag orkade. Fanny var med Alma och Evelina och sov hos Evelina. På kvällen hade vi våra vänner här på lite smörgåstårta för att fira att jag var klar med min utbildning.  Jag fick 4 stycken fina dessertskålar av dem. Det var så mysigt att få umgås med dem och nu få mer tid att ses.

Lördagen gick vi alla upp tidigt och packade väskorna fulla med mat och badkläder för en dag med familjen Karlsson på Päronholmen. Det var så varmt i solen men vattnet hade inte hunnit att värmas upp än. Päronholmen levererar verkligen sköna sommardagar. Man glömmer tid och rum och bara njuter av nuet. Naturligtvis viktigt med trevligt sällskap också. På kvällen åkte vi ner och tittade på karnevalen med fam. Karlsson och Frössberg/Kronvall. Fanny var med Alma och några killar. När vi kom hem tände Daniel grillen och vi grillade kött som vi sedan åt.Söndagen blev en liten slappdag hemma och vi hade dessutom lite sovmorgon. Fanny var med Alma och Hanna. Emelie var med Tessan. Josefina och Sixten kom upp till oss och grabbarna lekte och hade det kul ute. När de hade gått hem så åt vi mat och sen kom mor och far förbi ett tag. När vi blev själva så tittade vi på tv ett tag innan vi lade oss då det var en arbetsdag dagen efter. 

Vecka 25
Denna vecka började jag och jobba på gynmottagningen och ska jobba där i 8 veckor. 
Måndag: barnen har varit hemma med mormor. Fanny har varit med Alma och Hanna, på kvällen sov de i tält med Oskar och Arvid och några andra killar vid hjorten. Emelie var med Tessan på dagen. Kvällen när Daniel och jag kom hem så åt vi mat och tog det lugnt och lade oss tidigt. Tisdag: var det återigen arbetsdag och Fanny var med Alma och Emelie med Tilda. Mormor var här och tog hand om Melwin. Åt mat när Daniel och jag kom hem. Vi slappade även denna kväll. Man blir rätt trött efter en hel arbetsdag. 
Onsdag och torsdag: dessa dagar fortlöpte ungefär som de tidigare dagarna med jobb för Daniel och mig och Mormor var hos Melwin medan Fanny var med Alma. Emelie var ensam och badade och busade med Melwin. När vi hade ätit på torsdagskvällen så åkte vi hem till Karlssons och planerade inför midsommarafton kvällen därpå. På vägen hem handlade vi med oss det sista och när vi kom hem så packade vi hela kvällen innan vi lade oss trötta och matta efter en vecka med jobb och slit. 
Runt 9:30 åkte vi ut med Daniel och Emelie till båten. Fanny, Melwin och jag åkte bilen med Linda och Erik och Elin till Östra Skälö. Daniel, Emelie och Mathias hämtade oss med båtarna där. När vi kom fram till stugan packade vi ur båtarna och Linda och Mathias satte upp deras tält. När det var klart så började Linda och jag med lunchen, vi hann sitta ute en liten stund innan åskan och regnet kom men det gick snabbt över. Vi var borta en sväng i Västerbo och tittade på deras midsommarfirande. När vi kom hem så umgicks vi och grillade till middag. 
 Våra hjärtan

 Man kan säga att vi saknade inte något att äta och dricka i alla fall :)
Helgen var helt underbar och innehöll kortspel, solning, fiske, grillning, lek, håvning och massa annat kul. På söndagen packade vi ihop efter frukosten och åkte hem efter en utvilad och skön helg med fam. Karlsson. När vi kom hem så fick jag den äran att packa upp allt och plocka in där allt skulle vara medan Daniel åkte till Lucerna och sålde vår underbart fina båt... När han kom hem så gjorde vi inte så mycket, vi var lite trötta efter några sena kvällar. Ny arbetsdag väntade och vi förberedde lite till den. Åt mat och fastnade i soffan framför tvn. Vi lade oss tidigt. 

Vecka 26
Måndagen var det jobbdags igen för Daniel och mig. Tjejerna var trötta och gjorde ingenting, de låg och tittade på tv med Melwin. Daniel var hemma en stund på dagen. Vi var och handlade när jag kom hem så åkte vi och handlade och efter det lagade vi mat. Somnade tidigt denna kvällen. Tisdagen jobbade jag och Daniel hade bara en tur på morgonen. Fanny var med Alma och Eve på dagen och på kvällen sov Alex hos Fanny. Emelie och Melwin har lekt och busat hela dagen. Mormor var här en stund och såg efter Melwin. Onsdagen var jag och jobbade. Daniel var hemma med barnen. Fanny var med Alex hela dagen till sent på kvällen. När jag hade kommit hem och vi hade ätit middag så tog Emelie, Melwin och jag en cykeltur. Sedan tittade vi på tv innan vi somnade. 


Torsdag var mamma hemma med Melwin medan jag jobbade, Fanny var själv hemma. Daniel och Emelie åkte till Kristinehamn och hämtade hem vår nya båt som vi hade köpt. När jag kom hem så gjorde Fanny och jag några ärenden innan vi kom hem och lagade mat. Daniel fixade lite med båten när de kom hem. Gosade med Melwin innan vi somnade. 
Fredag var jag och jobbade medan Daniel var hemma och var ledig med barnen. Fanny var med Alma. Mamma, Emelie och Melwin mötte mig vid jobbet när jag slutade och sedan gick vi ner och fikade på Espresso house. Vi gick en runda på stan innan vi åkte hem. Efter att vi hade ätit mat på kvällen så fikade vi med mor och far för att fira pappas födelsedag. Lade oss tidigt efter att ha tittat på tv en stund. Lördag kom Linda förbi en stund. Daniel jobbade med båten hela dagen. Melwin lekte med Sixten hela dagen. På kvällen kom Alex till Fanny och sov där. Fikade med mor och far igen. Söndagen hade vi sovmorgon. Sedan träffade vi familjen Gusenhav i Breviksparken. När Fanny och Alex hade vaknat utbröt det ett stort vattenkrig hos oss. Emelie följde med mormor till Mantorp för att se efter Ellioth några dagar. På kvällen hyrde vi film till Fanny och Alex. 


Inga kommentarer: